Skip to Content
Blogit
428

Miksi Venäjä on Suomelle tärkeä markkina?

Suomen kansainvälisestä asemasta on mahdotonta keskustella ilman, että mainitsemme Venäjän. Tuttu ja tuntematon 143 miljoonan asukkaan valtio aivan rajan takana ja maantieteellisessä suuruudessa maailman suurin. Maailmanpankin BKT-tilaston mukaan Venäjä oli kolmanneksitoista suurin talous vuonna 2015 ja olisi laskenut Meksikon ja Indonesian välimaastoon vuonna 2016.

Blogit
354

Kiertotalouden (käyttämättömät) mahdollisuudet Venäjällä

Jätehuollon infrastruktuuriin liittyvät ongelmat ovat Venäjällä yhä vakavampia, samalla kun jätevirroista päättyy kaatopaikoille 90 prosenttia – yhä edelleen, 2010-luvulla. Ei ole mikään salaisuus, että jätehuolto on Venäjällä kasvava ongelma, mutta se että ratkaisujen löytämisestä ovat ulkomaiset yritykset kiinnostuneempia kuin maan oma hallitus, on hieman ironista.

Blogit
339

Venäjän-kaupan paluu

Vuoden vaihtuessa Suomalais-Venäläisen kauppakamarin arjessa on näkynyt ennusmerkkejä, joita voisi jo tulkita signaaleiksi suomalaisten yritysten Venäjän viennin ja liiketoiminnan piristymisestä.

Blogit
245

Venäjä kiristää vyötään: Budjetissa leikataan lähes kaikesta

Syksyn aikana hierottu Venäjän valtionbudjetin esitys eteni viime perjantaina parlamentin alahuoneen ensimmäiseen käsittelyyn. Esitykseen sisältyy budjettiehdot vuodelle 2017 sekä ehdotus budjettiraamiksi vuoteen 2019 saakka. Talousnäkymien vakautumisesta kertoo osaltaan se, että hallitus palasi takaisin kolmen vuoden budjettisuunnitteluun: Viime vuonna talouden turbulenssissa kyettiin tekemään suunnitelmia vain yhdeksi vuodeksi eteenpäin.

Blogit
193

Nuoret yrittäjät eivät tunne rajoja

Ihmisten, ideoiden ja yritysten globaali liikkuminen ei ole mikään uusi juttu, vaikka se siltä nykyajan globalisoituvassa maailmassa saattaa joskus näyttääkin. Entisenä tamperelaisena tykkään käyttää esimerkkinä aikaisempien aikojen yritystoiminnan kansainvälisyydestä Finlaysonin maailmanmaineeseen nostanutta Nottbeckin sukua.

Blogit
197

Huhuilta siipiä katkomassa

Saimme tänne Suomalais-Venäläiseen kauppakamariin kyselyn eräältä Suomessa ilmestyvältä sanomalehdeltä. Lehden toimittaja oli saanut välikäsien kautta tiedon, jonka mukaan vitamiinien, ravintolisien ja reseptilääkkeiden henkilökohtainen vienti Venäjälle olisi kielletty.

Blogit
201

Odottaako ruplaa loppuvuodesta taas uusi romahdus?

Ruplan dollarikurssi kävi viime vuoden joulukuussa kaikkien aikojen pohjalukemissaan, mutta on kevään ja kesän aikana vahvistunut muun muassa öljyn hinnan kasvun myötä. Ruplan kaksi edellistä romahdusta ovat ajoittuneet vuoden loppupuolelle, joten sopiikin alkaa pohtimaan, mitä tänä vuonna tulee tapahtumaan.

Back top top