Skip to Content
Blogit
2492

Miksi venäläiskuluttajat ovat edelleen passiivisia?

Venäjän taloustaantuman syvin kuoppa ohitettiin jo viime vuonna, mutta venäläiset kuluttajat tuntuvat edelleen olevan varovaisia kulutuksessaan. Tilanne on ristiriitainen, sillä virallinen inflaatio on ennätyksellisen alhaalla, tuotanto kasvussa useilla sektoreilla, työllisyysluvut kohtalaisen hyvässä kuosissa ja ruplan kurssi noin neljänneksen vuoden takaista vahvempi.

Blogit
2298

Venäjä – investoidako vaiko ei?

Peikolla oli jo pitemmän aikaa toiminut Pietarissa pieni, mutta menestyksekäs 20 hengen tiimi, jolta tähän mennessä puuttuivat omat tuotantotilat. Tästä syystä ostimme erään toisen suomalaisyrityksen kanssa Pietarista yhteensä 25 000 neliömetriä tuotantotiloja.

Blogit
2320

Miksi Venäjä on Suomelle tärkeä markkina?

Suomen kansainvälisestä asemasta on mahdotonta keskustella ilman, että mainitsemme Venäjän. Tuttu ja tuntematon 143 miljoonan asukkaan valtio aivan rajan takana ja maantieteellisessä suuruudessa maailman suurin. Maailmanpankin BKT-tilaston mukaan Venäjä oli kolmanneksitoista suurin talous vuonna 2015 ja olisi laskenut Meksikon ja Indonesian välimaastoon vuonna 2016.

Blogit
2014

Kiertotalouden (käyttämättömät) mahdollisuudet Venäjällä

Jätehuollon infrastruktuuriin liittyvät ongelmat ovat Venäjällä yhä vakavampia, samalla kun jätevirroista päättyy kaatopaikoille 90 prosenttia – yhä edelleen, 2010-luvulla. Ei ole mikään salaisuus, että jätehuolto on Venäjällä kasvava ongelma, mutta se että ratkaisujen löytämisestä ovat ulkomaiset yritykset kiinnostuneempia kuin maan oma hallitus, on hieman ironista.

Blogit
1901

Venäjän-kaupan paluu

Vuoden vaihtuessa Suomalais-Venäläisen kauppakamarin arjessa on näkynyt ennusmerkkejä, joita voisi jo tulkita signaaleiksi suomalaisten yritysten Venäjän viennin ja liiketoiminnan piristymisestä.

Blogit
1835

Venäjä kiristää vyötään: Budjetissa leikataan lähes kaikesta

Syksyn aikana hierottu Venäjän valtionbudjetin esitys eteni viime perjantaina parlamentin alahuoneen ensimmäiseen käsittelyyn. Esitykseen sisältyy budjettiehdot vuodelle 2017 sekä ehdotus budjettiraamiksi vuoteen 2019 saakka. Talousnäkymien vakautumisesta kertoo osaltaan se, että hallitus palasi takaisin kolmen vuoden budjettisuunnitteluun: Viime vuonna talouden turbulenssissa kyettiin tekemään suunnitelmia vain yhdeksi vuodeksi eteenpäin.

Blogit
1612

Nuoret yrittäjät eivät tunne rajoja

Ihmisten, ideoiden ja yritysten globaali liikkuminen ei ole mikään uusi juttu, vaikka se siltä nykyajan globalisoituvassa maailmassa saattaa joskus näyttääkin. Entisenä tamperelaisena tykkään käyttää esimerkkinä aikaisempien aikojen yritystoiminnan kansainvälisyydestä Finlaysonin maailmanmaineeseen nostanutta Nottbeckin sukua.

Blogit
1634

Huhuilta siipiä katkomassa

Saimme tänne Suomalais-Venäläiseen kauppakamariin kyselyn eräältä Suomessa ilmestyvältä sanomalehdeltä. Lehden toimittaja oli saanut välikäsien kautta tiedon, jonka mukaan vitamiinien, ravintolisien ja reseptilääkkeiden henkilökohtainen vienti Venäjälle olisi kielletty.

Back top top