Skip to Content
Venlan artikkelit
22

Uutta virtaa uusiutuvasta energiasta

Venäjän käyttämästä sähköenergiasta noin kaksi kolmasosaa tuotetaan fossiilisilla energialähteillä ja vajaa kolmannes vesi- ja ydinvoimalla. Vaihtoehtoisten energianlähteiden, kuten esimerkiksi tuuli- ja aurinkoenergian osuus energiantuotannosta on ollut vain alle kaksi prosenttia. Venäjän vaihtoehtoisten ja uusiutuvien energianlähteiden potentiaali on kuitenkin valtava ja teoriassa sillä voitaisiin tyydyttää vaikka koko maan energiantarve.

Venlan artikkelit
303

Jokainen roska on arvokas – Lassila & Tikanoja kannustaa ympäristöajatteluun Venäjällä

Suomi ja monet muut länsimaat ovat siirtymässä kulutusyhteiskunnasta kiertotalouteen: Jätekatokset ovat muuttumassa kierrätysraaka-ainekaivoksiksi ja roskakuskitkaan eivät ole enää roskakuskeja, vaan raaka-aineiden kerääjiä. Sama kehitys on vääjäämättä edessä myös Venäjällä, jossa tällä polulla tosin otetaan vasta ensiaskelia. Itänaapurissa jo yli kymmenen vuotta toiminut L&T on tässä kehityksessä vahvasti mukana.

305

Venäjän jäteinfrastruktuuri kuntoon suomalaista alan osaamista hyödyntämällä

Nykyisin vain noin neljä prosenttia Venäjällä syntyvästä yhdyskuntajätteestä kierrätetään, ja yli 90 prosenttia sijoitetaan kaatopaikalle. Venäjällä onkin ajankohtaista ratkaista, miten nykyisin kaatopaikalle ohjautuvat jätteet käsitellään jatkossa – päätyvätkö ne kierrätyslaitokseen, polttokattilaan, kaatopaikalle vai hallitsemattomasti luontoon.

256

Venäjän ympäristövuosi 2017 – sanoista tekoihin?

”Olemme käärineet hihamme ja valmistaudumme tekemään Venäjällä suursiivouksen”, sanoi Sergei Ivanov Venäjän ympäristövuoden järjestelykomitean kokouksen avauspuheenvuorossaan marraskuussa. Ympäristövuodelle on annettu painoarvoa ja sille on ladattu odotuksia. Poliittista tahtoa asioiden korjaamiseen näyttäisi olevan nyt aiempaa enemmän, mutta vielä on aikaista sanoa, miten suuret puheet ja paperille kirjatut suunnitelmat konkretisoituvat.

Venlan artikkelit
253

Kiekko on kontaktilaji

Jääkiekko on kontaktilaji. Urheilijat ottavat kontaktia kiekkokaukalon sisäpuolella, mutta kiekkoseura Jokerit auttaa kontaktien luomisessa myös kaukalon ulkopuolella, eli katsomoissa, yritystapaamisissa ja bisnes-seminaareissa. Venla vieraili Jokereiden toimistolla Hartwall Arenalla ja kyseli, miten seura voi antaa suomalaisyrityksille tukea idän liukkailla jäillä.

Back top top