Skip to Content
Blogit
596

Terveysteknologian markkina jatkaa vakaata kasvua Venäjän talouden heilahteluista huolimatta

Venäjän terveydenhuollon koneiden ja laitteiden markkina on suomalaisten yritysten kannalta erittäin mielenkiintoinen – se on yksi Itä-Euroopan suurimmista. Huolimatta kaikista hallituksen tuonninkorvauspyrkimyksistä, suosivat jopa valtiolliset klinikat ja sairaalat ulkomaista teknologiaa, jos sitä on saatavilla. Markkinan kasvua vauhdittaa myös tarve päivittää suuri määrä korkeatasoista teknologiaa, jota on hankittu kansallisen Terveys-hankkeen myötä vuodesta 2006 alkaen. Hankkeen aikana…

Blogit
1163

Pitää nähdä nurkan taakse

Kun olin työhaastattelussa SVKK:lle jo aika monta vuotta sitten, sain ohjeen: ”Meillä pitää sitten osata nähdä nurkan taakse”. Vakuutin osaavani, ja sain paikan. Vuonna 2017 järjestimme 70 jäsentilaisuutta, joissa oli yhteensä yli 1000 osallistujaa. Jäsentilaisuuksien lisäksi järjestimme koulutuksia, Team Finland -vienninedistämismatkoja ja muita tilaisuuksia niin paljon, että vilskettä kyllä riitti koko vuodeksi. Oli mahtava tapahtumavuosi!…

Blogit
3834

Miksi venäläiskuluttajat ovat edelleen passiivisia?

Venäjän taloustaantuman syvin kuoppa ohitettiin jo viime vuonna, mutta venäläiset kuluttajat tuntuvat edelleen olevan varovaisia kulutuksessaan. Tilanne on ristiriitainen, sillä virallinen inflaatio on ennätyksellisen alhaalla, tuotanto kasvussa useilla sektoreilla, työllisyysluvut kohtalaisen hyvässä kuosissa ja ruplan kurssi noin neljänneksen vuoden takaista vahvempi.

Blogit
3404

Venäjä – investoidako vaiko ei?

Peikolla oli jo pitemmän aikaa toiminut Pietarissa pieni, mutta menestyksekäs 20 hengen tiimi, jolta tähän mennessä puuttuivat omat tuotantotilat. Tästä syystä ostimme erään toisen suomalaisyrityksen kanssa Pietarista yhteensä 25 000 neliömetriä tuotantotiloja.

Blogit
3392

Miksi Venäjä on Suomelle tärkeä markkina?

Suomen kansainvälisestä asemasta on mahdotonta keskustella ilman, että mainitsemme Venäjän. Tuttu ja tuntematon 143 miljoonan asukkaan valtio aivan rajan takana ja maantieteellisessä suuruudessa maailman suurin. Maailmanpankin BKT-tilaston mukaan Venäjä oli kolmanneksitoista suurin talous vuonna 2015 ja olisi laskenut Meksikon ja Indonesian välimaastoon vuonna 2016.

Blogit
3013

Kiertotalouden (käyttämättömät) mahdollisuudet Venäjällä

Jätehuollon infrastruktuuriin liittyvät ongelmat ovat Venäjällä yhä vakavampia, samalla kun jätevirroista päättyy kaatopaikoille 90 prosenttia – yhä edelleen, 2010-luvulla. Ei ole mikään salaisuus, että jätehuolto on Venäjällä kasvava ongelma, mutta se että ratkaisujen löytämisestä ovat ulkomaiset yritykset kiinnostuneempia kuin maan oma hallitus, on hieman ironista.

Blogit
2851

Venäjän-kaupan paluu

Vuoden vaihtuessa Suomalais-Venäläisen kauppakamarin arjessa on näkynyt ennusmerkkejä, joita voisi jo tulkita signaaleiksi suomalaisten yritysten Venäjän viennin ja liiketoiminnan piristymisestä.

Blogit
2855

Venäjä kiristää vyötään: Budjetissa leikataan lähes kaikesta

Syksyn aikana hierottu Venäjän valtionbudjetin esitys eteni viime perjantaina parlamentin alahuoneen ensimmäiseen käsittelyyn. Esitykseen sisältyy budjettiehdot vuodelle 2017 sekä ehdotus budjettiraamiksi vuoteen 2019 saakka. Talousnäkymien vakautumisesta kertoo osaltaan se, että hallitus palasi takaisin kolmen vuoden budjettisuunnitteluun: Viime vuonna talouden turbulenssissa kyettiin tekemään suunnitelmia vain yhdeksi vuodeksi eteenpäin.

Back top top