Skip to Content

Enemmän voimaa verkostosta – Kamarin jäsenyys uudistuu

Nostimme jäsenyyden vahvistamisen Suomalais-Venäläisen kauppakamarin uudistuneen strategian kärkeen vuonna 2019.

Jo strategiaa luodessamme kysyimme jäsentemme näkemyksiä uudesta suunnasta. Jäsenyrityksiltä saadut palautteet, kevään jäsenyritysten haastattelut ja toteuttamamme palveluiden kehitysprojekti ovat vahvistaneet näkemystämme uudistusten tarpeesta.

Kantava ajatus uudessa, entistä vahvemmassa jäsenyydessä on ”yksi jäsenyys – yksi kamari”. Olemme valmistelleet syyskokoukseen jäsentemme päätettäväksi sääntömuutoksia, joiden tavoitteena on parantaa jäsenyyttä.

Kantava ajatus uudessa, entistä vahvemmassa jäsenyydessä on ”yksi jäsenyys – yksi kamari”.

Liikevaihto yrityskoon mittariksi

Tärkein muutos koskee jäsenmaksun perustetta. Ehdotuksemme mukaan niin suomalaisten kuin venäläistenkin jäsenten jäsenmaksuperuste on yrityskoko. Yrityskoon mittariksi esitämme yrityksen liikevaihtoa. Olemme saaneet jäseniltä vahvan viestin siitä, että liikevaihto mittaa yrityksen kokoa ja maksukykyä paremmin kuin nyt maksun perusteena oleva oma pääoma. Tarjoamme siis jatkossa kaikille jäsenillemme yhdenmukaiset jäsenpalvelut ja jäsenedut.

Esitämme sääntöihin myös uutta maksuluokkaa – konsernijäsenyyttä. Se yksinkertaistaa, laajentaa ja helpottaa jäsenpalveluiden hyödyntämistä jäsenillemme, joilla on tytäryrityksiä Suomessa ja Venäjällä. Kaikki tyttäret voisi yhdistää yhteen konsernijäsenyyteen ja jäsenmaksuun. Tämä uudistus on nyt erittäin ajankohtainen, kun syksyn Venäjän-kaupan barometri kertoi suomalaisten yritysten tarpeesta lisätä paikallista läsnäoloa Venäjällä muun muassa tytäryritysten kautta.

Uudistus on nyt erittäin ajankohtainen.

Online-koulutukset maksutta jäsenyritysten käyttöön

Vahva jäsenyys vaatii vahvoja jäsenpalveluita. Vahvistamme ja kehitämme jäsenpalveluita ensi vuoden alusta. Ensi vuonna jäsenet voivat osallistua ilman eri maksua kaikkiin online-koulutuksiimme. Uudistamme myös nettisivumme ja luomme sinne ainoastaan jäsenille tarkoitetun extranetin, jonne kehitämme uusia, vain jäsenille suunnattuja tietosisältöjä. Jäsenetuna jäsenyritykset saavat jatkossakin 25 %:n alennuksen kaikista maksullisista palveluistamme.

Meille on tärkeää, että tunnemme entistä paremmin jäsenemme ja jäsenet tuntevat myös toisensa. Lisäämme henkilökohtaista yhteydenpitoa jäseniimme. Luomme jäsenten extranetiin ja jäsentilaisuuksien yhteyteen uusia mahdollisuuksia verkostoitumiseen.

Korona-aika opetti meille virtuaalitapahtumien tärkeyden, mutta ei poistanut aitojen kohtaamisten tarvetta. Kehitämme jäsentilaisuuksien hybridimuotoja, jossa lähi- ja etäosallistuminen yhdistyvät.

Paljon uutta, mutta kaikki ei muutu. Olemme jatkossakin mahdollisuuksien verkosto. Se verkosto kasvaa ja vahvistuu yhdessä jäsenyritystemme kanssa. Tule mukaan syyskokoukseen tekemään vahvoja päätöksiä.

Olemme jatkossakin mahdollisuuksien verkosto.

Jaana Rekolainen 

toimitusjohtaja
Suomalais-Venäläinen kauppakamari
+358 400 45 77 43
jaana.rekolainen@svkk.fi

Ilmoittaudu syyskokoukseen:

SVKK:n jäsenten syyskokous

Keskustelua aiheesta

Back top top