Skip to Content

Kesävinkki Venäjän-kauppaan: popsikaa oppseja!

Popsikaapa ennen kesälaitumille kirmaamista talteen kaikki parhaat ja tuoreimmat Venäjän-kaupan oppsit. Myös tuoreet liidit, sillä niiden parasta ennen -päiväys menee umpeen nopeammin ja usein ihan huomaamatta. Tämän satokauden oppsi- ja liidiaineksia on taas Venäjän markkinoilta kerätty ja säilötty ahkerasti yrityksiä varten. Ne ovat aina parhaimmillaan tuoreina mutta usein käyttökelpoisia myöhemminkin.

Kirjoitin jäsenlehti Venlan numerossa 1/2018 pidemmän artikkelin näistä salaperäisistä mutta tuttavallisista tuoteperheemme liideistä ja oppseista, mutta tässä vielä lyhyt kertaus termiemme tehdasasetuksiin ja niiden luonteenpiirteisiin:

Myyntiliidi (sales lead) on venäläisen yrityksen tarve, johon suomalainen yritys pyrkii vastaamaan, kun sopiva tuote tai palvelu löytyy. Luonne: sähäkkä ja reaktiivinen

Oppsi on viralliselta nimeltään liiketoimintamahdollisuus (business opportunity). Se on laajempi, markkinoilla ilmenevä kysyntä, johon suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus tarttua laajemmin ja hakea kasvua. Luonne: pitkäjänteinen ja harkitseva

Asiantuntijatiimimme Venäjällä ja Suomessa tarjoaa yrityksille liiketoiminnan matchmaking -palvelun, joka perustuu kysynnän ja tarjonnan kohtauttamiseen. Tuottamamme oppsit ja liidit löytyvät nettisivuiltamme www.svkk.fi/mahdollisuudet. Poimi ne sieltä vielä ennen lomaasi ja jätä kiinnostavimmat aihiot hellehatun alle muhimaan.

Business opportunities will become available in the Saint Petersburg’s fashion market.

Hyvin suunniteltu on taas puoliksi tehty tässäkin kohtaa. Ellet ehdi enää kesäkuussa kontaktoida mielenkiintoisen liidin osalta venäläistä osapuolta, niin voit hyvin tehdä sen vielä elo-syyskuussa. Varpaita laiturilla liotellessa erilaiset mahdollisuudet ja tulevaisuuden suunnitelmat kypsyvät mielessä kuin itsestään. Keväällä luettu ja mieleen taltioitu oppsi voi näyttäytyä aivan uudessa valossa ja synnyttää liiketoiminnallista vipinää vielä lomienkin jälkeen. Venäjä tarjoaa jatkuvasti mitä monipuolisempia markkinarakoja yrityksille, kunhan vain pidämme silmämme ja korvamme avoimina mahdollisuuksille.

”Myyntiliidi (sales lead) on venäläisen yrityksen tarve, johon suomalainen yritys pyrkii vastaamaan, kun sopiva tuote tai palvelu löytyy. Luonne: sähäkkä ja reaktiivinen.”

Vuoden 2017 aikana tuotimme yrityksille 26 erilaista liidiä ja 11 erilaista laajempaa liiketoimintamahdollisuutta. Varmasti moni hyvä juttu livahti korviemme ohikin, Venäjä on laaja markkina eikä kukaan ole täydellinen. Mutta ei hätää, vuodesta 2018 on jo nyt arvioiden tulossa selkeästi vilkkaampi liiketoiminnan matchmaking -vuosi. Viime vuonna mahdollisuuksia bongattiin muun muassa kauneudenhoitoalalla, vesiviljelyssä, tuulivoimatuotannossa, teollisuusrobotiikassa, koulutusviennissä, asuinrakentamisessa, ruokateollisuudessa ja Cleantechissa.

A Russian company seeks Finnish producers of agricultural machinery

Tänä keväänä ja kesänä katseemme ovat suuntautuneet muun muassa Pietarissa muhiviin muoti- ja kauneusmarkkinoiden mahdollisuuksiin, telelääketieteen kasvaviin tarpeisiin, 5G verkoston kehittämiseen ja pyöräilyn suosion lisääntymiseen Venäjällä. Välillä on kaivattu nopeaa laitteistoapua sahateollisuuteen, puutarhaan ja maatalouteen. Huomiotta eivät ole jääneet myöskään venäläisen vanhustenhuollon ja älykoulujenkaan tarpeet. Myös Karjalan marjauutetuotanto kolkutteli kontaktipalvelumme ovea vielä aivan kesän kynnyksellä. Aiheissa on suorastaan runsaudenpulaa.

”Oppsi on viralliselta nimeltään liiketoimintamahdollisuus (business opportunity). Se on laajempi, markkinoilla ilmenevä kysyntä, johon suomalaisilla yrityksillä on mahdollisuus tarttua laajemmin ja hakea kasvua. Luonne: pitkäjänteinen ja harkitseva.”

Tuotamme liidejä ja oppseja toki kesälläkin, mutta julkaisukoneiston viettäessä kesälomaa, katseet ovat kesällä tiiviimmin rantakulttuurillisten liidien ja siellä tapahtuvien varustelumahdollisuuksien puolella. Katseet ja ajatukset saattavat kääntyä myös perinteisiin torikahveihin tai mummolan mustikkatassuihin.

Jatkamme aktiivista julkaisutoimintaa taas heti kesän jälkeen!

Russia approves 5G development plan

Jätä siis sinäkin kaikki mahdolliset Venäjän-kaupan tullaus-, sertifiointi-, rekry- tai pakotekysymykset hyvillä mielin loman ajaksi kesätuuraajan osaavaan huomaan ja nauti lomastasi! Palattuasi sorvin ääreen kysy meiltä aktiivisesti Venäjän liiketoimintamahdollisuuksista ja käy poimimassa ne säännöllisesti osoitteesta svkk.fi/mahdollisuudet.

Löydät oppsit ja liidit kätevästi myös Twitteristä hashtageilla #SVKKopps ja #SVKKleads.

Ihanaa kesää – popsikaa myös marjoja ja monipuolisia kesäelämyksiä!

Keskustelua aiheesta

Back top top