Skip to Content

Mennään sinne, missä asiakkaat ovat!

Yritysten tarinat ja kokemukset kansainvälistymisestä ovat aina yhtä kiehtovaa kuultavaa. Joskus yksi oikea kontakti avaa valtavan markkinan, useimmiten menestyksen takana on kuitenkin pitkäjänteinen markkinointi- ja myyntityö yhdistettynä kilpailukykyiseen tuotteeseen.

Yksi parhaita kansainvälistymisneuvoja oli vähän aikaa sitten keväisessä vientiseminaarissa kuulemani kansainvälisen menestyskonseptin löytäneen pk-yrittäjän yksinkertainen kiteytys: Mennään sinne missä asiakkaat ovat.

Kevään Venäjän-kaupan barometri kertoo, että yhä useamman suomalaisen yrityksen asiakkaat löytyvät taas Venäjältä. Samaa todistavat myös vuoden ensimmäisten kuukausien tullitilastot. Haasteitakin riittää, kuten poliittinen tilanne, epävakaa talous tai Venäjän kasvava protektionismi, mutta luottamus sekä liiketoiminnan että viennin kasvuun Venäjän-kaupassa on tästäkin huolimatta vahvistunut.

26. lokakuuta järjestettävän Finnish Business in St. Petersburg – megatapahtumamme kantavaksi ajatukseksi on valittu kohtaaminen.

Suomalaisille yrityksille Finnish Business -tapahtuma tarjoaa valmiiksi katetun pöydän, jossa asiakkaat odottavat. Venäläisille osallistujille tapahtuma puolestaan antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua monipuoliseen suomalaiseen osaamiseen yhden tapahtuman puitteissa. Uudet kontaktit, asiakkuudet ja kumppanuudet syntyvät vain kohtaamisista. Mennään sinne missä asiakkaat ovat.

Pietarissa suomalaisuus on vahva brändi. Suomalaisella osaamisella ja suomalaisilla yrityksillä on etumatkaa moneen kilpailijamaahan verrattuna. Viettäessämme Suomi 100 -juhlavuotta sinivalkoinen brändi kannattaa kirkastaa ja etumatka kannattaa hyödyntää. Kiinnostus Suomea kohtaan heijastuu myös matkailijalukuihin, jotka ovat ruplan vahvistumisen myötä lähteneet reippaaseen kasvuun. Suomalainen puhdas luonto ja hiljaisuus ovat pitkään olleet myyntivaltteja, mutta nyt myös erilaiset tapahtumat ja aktiviteetit kiinnostavat venäläisiä matkailijoita.

Satavuotiaan Suomen tarjontaa kelpaa myydä. Mennään myymään sinne, missä asiakkaat ovat. Tapaamisiin Pietarissa!

Keskustelua aiheesta

Back top top