Skip to Content

Puhujat

Finnish Business in Tatarstan -tapahtuma kokoaa 17.10.2018 Korston Hotelliin arvovaltaisimmat ja vaikuttavimmat puhujavieraat Suomesta ja Venäjän Tatarstanista.

Tule mukaan kuulemaan päättäjien, talousvaikuttajien sekä tapahtuman pääkumppaneina toimivien yritysten kiinnostavat puheenvuorot!

 

logo
Rustam Minnihanov

Tatarstanin presidentti

Rustam Nurgalievich Minnihanov on tunnettu poliitikko ja Tatarstanin toinen ja nykyinen presidentti. Koulutukseltaan Minnihanov on taloustieteiden tohtori sekä konetekniikan insinööri. Vuonna 1993 hänet nimitettiin Vysokogorskyn kaupunginhallituksen johtajaksi ja marraskuussa 1996 Tatarstanin tasavallan finanssiministeriksi. Vuonna 1998 Minnihanovista tuli Tatarstanin tasavallan pääministeri. Minnihanov on toiminut PJSC Tatneftin puheenjohtajana kesäkuusta 1998 alkaen ja sen johtajana vuodesta 1997 lähtien. Lisäksi Minnihanov toimii mm. SEZ Alabugan hallintoneuvoston, OAO Svyazinvestneftekhimin ja Tatarstanin tasavallan Investment-Venture-rahaston Guardian Councilin puheenjohtajana. Vuonna 2010 Venäjän presidentti Dmitri Medvedev nimitti Minnihanovin Tatarstanin presidentiksi.

logo
Mikko Hautala

Suomen Moskovan-suurlähettiläs

Mikko Tapani Hautala nimitettiin Suomen Moskovan suurlähettilääksi vuonna 2016. Seinäjoelta kotoisin oleva Hautala on aiemmin toiminut Suomen presidentin ulkopoliittisena neuvonantajana ja kabinetin jäsenenä sekä ulkoministerin diplomaattiavustajana. Hautala on työskennellyt myös ulkoministeriössä sekä Suomen EU-edustustossa Brysselissä ja suurlähetystössä Kiovassa. Hän on palvellut Moskovassa myös aiemmin, edustuston päällikön sijaisena. Hautalalla on kaksi korkeakoulututkintoa yhteiskuntatieteistä ja humanistisista tieteistä. Suomen kielen lisäksi hän puhuu englantia, venäjää, ruotsia, ukrainaa ja puolaa. Mikko Hautala on syntynyt vuonna 1972.

logo
Jaana Rekolainen

Toimitusjohtaja, Suomalais-Venäläinen kauppakamari

Jaana Rekolainen on toiminut Suomalais-Venäläisen kauppakamarin (SVKK) toimitusjohtajana huhtikuusta 2016 alkaen. Hän aloitti Suomalais-Venäläisen kauppakamarin palveluksessa vuonna 2009. Vuodesta 2013 hän toimi varatoimitusjohtajana ja vastasi SVKK:n kaupallisten palvelujen kehittämisestä ja toteuttamisesta. Ennen tätä hän työskenteli SVKK:n kansainvälisten toimintojen johtajana. Ennen Suomalais-Venäläiseen kauppakamariin siirtymistä Rekolainen toimi vientipäällikkönä Finlayson Forssa Oy: ssä (2006-2008). Hän on myös aiemmin toiminut eri tehtävissä rakennusyhtiö SRV Yhtiöt Oy:ssä. Rekolaisella on filosofian maisterin tutkinto Joensuun yliopistosta.

logo
Timur Shagivaleev

Toimitusjohtaja, SEZ Alabuga

Timur Shagivaleev on toiminut erityistalousalueen Alabugan toimitusjohtajana vuodesta 2011 työskenneltyään sitä ennen Alabugan hallituksen puheenjohtajana. Shagivaleev on Tatneftehiminvest-Holding hallituksen jäsen. Aiemmin Timur Shagivaleev on toiminut Tatarstanin tasavallan ulkoasiainministerin avustajana ja Tatarstanin tasavallan pääministerin neuvonantajana ulkomaalaisiin investointeihin liittyvissä asioissa. Hän on koulutukseltaan maisteri Moskovan valtiollisesta kansainvälisten suhteiden instituutista.

logo
Teemu Helppolainen

Asuminen Venäjä -segmentin johtaja, YIT

Teemu Helppolainen on vetänyt YIT:n Venäjän asumisen liiketoimintaa vuodesta 2008 lähtien, ensiksi Moskovan alueen johtajana ja vuodesta 2014 koko Venäjän alueen johtajana. Helppolainen on YIT-konsernin johtoryhmän jäsen. Ennen YIT:tä Helppolainen on toiminut liiketoiminnan johtotehtävissä Skandinaviassa, Keski- ja Itä-Euroopassa mm. Raisiolla, Huurteella, Parocilla sekä Partekilla. Helppolaisella on kauppatieteiden maisterin tutkinto ja hän uskoo jatkuvan kehittämisen voimaan paremman asiakaskokemuksen puolesta. Helppolainen puhuu suomen kielen ohella englantia, venäjää, ruotsia ja saksaa.

logo
Jevgeniy Osipenko

CEO, OOO Huhtamaki Foodservice Alabuga

Jevgeniy Osipenko on johtanut Huhtamäkeä Venäjällä vuodesta 2008. Vuonna 2017 Osipenko valittiin venäläisen kilpailun teollisuussarjassa ”Vuoden johtajaksi”. Ennen uraansa Huhtamäellä Osipenko työskenteli yli 10 vuoden ajan IKEA:n palveluksessa ja oli vahvasti mukana IKEAN Venäjän toimintojen alkutaipaleella. Osipenkolla on kauppatieteiden maisterin tutkinto Ruotsista vuodelta 1995.

logo
Elise Tarvainen

Johtaja, Active Learning, ISKU

Elise Tarvaisella on laaja kokemus koulutusalalta: hän on toiminut opettajana ja työskennellyt koulujen johtamisen sekä kehittämisen parissa Suomessa sekä asiantuntijana kansainvälisissä koulutushankkeissa eri puolilla maailmaa.  Koulutukseltaan Elise Tarvainen on pedagogi, kasvatustieteiden maisteri. Tarvainen näkee koulun jatkuvasti muuttuvana ympäristönä, jonka keskiössä on sellaisten opetus- ja opiskelutapojen kehittäminen, jotka aktivoivat ja kiinnostavat opiskelijoita. Tällä hetkellä Tarvainen toimii Learning osaston johtajana ISKU Interior Oy:ssä. Hän työskentelee käyttäjäystävällisten koulutus- ja innovaatioympäristöjen kehittämisen sekä tarkoituksenmukaisten palveluiden ja tuotteiden muotoiluratkaisujen suunnittelun parissa.

logo
Heikki Luminen

Toimitusjohtaja, Finnish Education Group (FEG Oy)

Heikki Luminen
omaa pitkän kokemuksen arkkitehti- ja pääsuunnittelusta, suunnitteluviennistä ja kehityshankkeista. Hän on toiminut arkkitehtiyrittäjänä valmistumisestaan lähtien jo yli 22 vuotta. Arkkitehtitoiminnan kansainvälistyminen käynnistyi ensin Venäjälle 2000 luvun alussa. 2008 toiminta laajeni kilpailumenestyksen myötä Arabiemiraatteihin ja toi mukanaan yhä vahvemmin koulusektorin. Luminen on tunnettu innovatiivisuudesta mutta myös asiakasta ja käyttäjiä tarkoin kuuntelevasta ja osallistavasta työskentelytavasta sekä annetun budjetin kunnioittamisesta. SHOK tutkimushanke on antanut Lumiselle hyvän ymmärryksen pedagogiikkaan ja sen tarpeisiin. Arkkitehtisuunnittelutoimistonsa lisäksi Luminen on FEGin toimitusjohtaja sekä on Fintras Oy:n hallituksen jäsen. FEG Oy:ssä hän vastaa koulurakentamisen suunnitteluviennistä ja oppimisympäristöjen tuotesuunnittelu- ja kehityshankkeista.

logo
Ilkka Salonen

Toimitusjohtaja, East Office of Finnish Industries

Ilkka Salonen on toiminut East Office of Finnish Industries Oy:n toimitusjohtajana vuoden 2017 huhtikuusta alkaen. Ilkan pitkä ura Venäjän pankkimarkkinoilla alkoi jo 1980-luvulla Kansallis-Osake-Pankin ja Meritan eri tehtävissä. Pisimpään, vuosina 1994-2007, hän työskenteli International Moscow Bankissa, viimeiset 9 vuotta pääjohtajana. Vuosina 2007-2009 hän vastasi yhtenä Sberbankin varapuheenjohtajana pankin kansainvälisestä toiminnasta. Vuosina 2012-2015 Ilkka Salonen toimi Uralsib Bankin toimitusjohtajana. Vuoden 2018 tammikuussa Ilkka valittiin Lappeenrannan yliopiston hallitukseen, minkä lisäksi hänellä on muita hallitusjäsenyyksiä suomalaisissa yrityksissä. Koulutukseltaan Ilkka Salonen on valtiotieteen kandidaatti Helsingin yliopistosta.

Back top top