Skip to Content

Puhujat

logo
Ville Skinnari

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri

Suomen kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari (s. 21. helmikuuta 1974 Helsinki) on suomalainen SDP:n poliitikko, lakimies ja entinen jääkiekkoilija. Skinnari nimitettiin kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeriksi 6. kesäkuuta 2019.

Vuosina 2015-2019 hän toimi Sosiaalidemokraattisen puolueen kansanedustajana ja vuodesta 2017 puolueen 3. varapuoluejohtajana. Skinnari on myös Lahden kaupunginvaltuuston jäsen vuodesta 2012 saakka. Skinnarilla on sekä oikeustieteen maisterin, että kauppatieteiden ja humanististen tieteiden kandidaatin tutkinnot. Ennen poliittista uraansa Ville Skinnari on työskennellyt erilaisilla aloilla mm. kansainvälisen oikeuden ja kaupan parissa sekä yrittäjänä.

logo
Mari Pantsar

Johtaja, hiilineutraali kiertotalous, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra

Mari Pantsar luotsaa Suomen Itsenäisyyden juhlarahaston Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teemaa. Hän johtaa teeman strategiaa ja vastaa siitä, että kaikki teeman tekemiset viitoittavat Suomen tietä kohti ekologisesti kestävämpää ja kilpailukykyisempää yhteiskuntaa.

Marilla on parinkymmenen vuoden kokemus cleantech-liiketoiminnan kehittämisen johtotehtävistä niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla ja useissa hallituksissa. Koulutukseltaan hän on filosofian tohtori ja toimii dosenttina Helsingin yliopistossa ja Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa.

Mari uskoo, että ekologinen kestävyys ei ole vaihtoehto vaan lähtökohta – ja erittäin suuri kilpailukyvyn lähde.

logo
Tuomas Sammelvuo

Venäjän lentopallomaajoukkueen ja Pietarin Zenitin päävalmentaja

Tuomas Sammelvuo on keväästä 2019 alkaen toiminut Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajana sekä Pietarin Zenitin päävalmentajana. Ennen nykyistä valmentajapestiään Venäjällä Sammelvuo valmensi Suomen miesten lentopallomaajoukkuetta vuosina 2013–2019 ja hänet valittiin vuoden valmentajaksi Suomessa vuonna 2014. Ennen valmentajauraansa Sammelvuo oli itse huippupelaaja ja voitti muun muassa lentopallon Mestareiden liigan (2005) ja Ranskan liigan kahdesti (1999, 2005). Kaudelle 2006 Sammelvuo siirtyi Venäjän superliigaan ja pelasi vuosina 2006-2008 Kaliningradin Dinamo-Jantar joukkueessa. Kaudella 2007 hänet valittiin Venäjän liigan kolmanneksi parhaimmaksi pelaajaksi. Vuonna 2010 Sammelvuo voitti Novosibirskin joukkueessa Venäjän Cupin mestaruuden ensimmäisenä suomalaispelaajana kautta aikojen.

Sammelvuo on voittanut peliurallaan mestaruuden joko maan lentopalloliigassa tai -cupissa peräti yhdeksän kertaa ja Suomessa hänet on valittu kolmesti vuoden lentopalloilijaksi. Suomen miesten lentopallomaajoukkueessa Sammelvuo pelasi itse vuosina 1993-2012 yhteensä 296 miesten A-maaottelua. Venäjällä Sammelvuon 2016-2019 luotsaama Kemerovo voitti Venäjän lentopalloliigan mestaruuden keväällä 2019 ja saman vuoden kesällä suomalaisvalmentaja valmensi myös Venäjän maajoukkueen Volleyball Nations Leaguen mestaruuteen sekä mukaan Tokion 2020 olympialaisiin.

Sammelvuo tunnetaan motivoivana ja kannustavana puhujana, joka tietää mitä vaaditaan menestysjoukkueen kokoamiseen, tiimihengen luomiseen ja onnistuneeseen johtamiseen. Hän on opetellut jokaisen maan kielen, jossa on pelannut ja puhuu suomen kielen lisäksi englantia, venäjää, ranskaa, italiaa ja japania.

logo
Jaana Rekolainen

CEO, Suomalais-Venäläinen kauppakamari

Jaana Rekolainen aloitti Suomalais-Venäläisen kauppakamarin palveluksessa vuonna 2009 ja huhtikuusta 2016 lähtien hän on toiminut kauppakamarin toimitusjohtajana. Vuosina 2013-2016 hän toimi kamarin varatoimitusjohtajana ja vastasi kaupallisten palveluiden kehittämisestä ja toteuttamisesta. Sitä ennen Jaana toimi usean vuoden ajan kamarin kansainvälistymispalveluista vastaavana johtajana.

Vuosina 2006-2008 Rekolainen työskenteli Finlayson Forssa Oy:n vientiosaston päällikkönä ja on lisäksi toiminut useissa tehtävissä SRV Yhtiöt Oy:ssä, mm. Moskovan edustuston päällikkönä sekä markkinointipäällikkönä. Jaana Rekolainen on koulutukseltaan filosofian maisteri Joensuun yliopistosta.

logo
Teemu Helppolainen

Asuminen Venäjä -segmentin johtaja, YIT

Teemu Helppolainen on johtanut YIT:n Venäjän-liiketoimintaa vuodesta 2008 lähtien, ensiksi Moskovan aluejohtajana ja vuodesta 2014 koko Venäjän osalta. Helppolainen on YIT-konsernin johtoryhmän jäsen. Ennen YIT:tä Helppolainen toimi liiketoiminnan johtotehtävissä Pohjoismaissa, Keski- ja Itä-Euroopassa mm. Raisiolla, Huurteella, Parocilla sekä Partekilla. Helppolaisella on kauppatieteiden maisterin tutkinto ja hän uskoo jatkuvan kehittämisen voimaan paremman asiakaskokemuksen puolesta. Teemu puhuu suomen kielen ohella englantia, venäjää, ruotsia ja saksaa.

logo
Jaakko Laurila

Toimitusjohtaja, OOO Ponsse

Jaakko Laurila aloitti Ponsse Oyj:n palveluksessa Aluejohtajana vuonna 2002 (vastuualueenaan Venäjä) ja vuodesta 2008 lahtien Laurila on toiminut OOO Ponssen toimitusjohtajana. OOO Ponsse on Ponsse Oyj:n venäläinen tytäryhtiö, jonka päätoimipiste sijaitsee Pietarissa.

Ennen Ponsselle tuloa, vuosina 1995-2002, työtehtävät olivat myös Venäjällä, puunhankinnan johtotehtävissä. Laurila on valmistunut Helsingin Yliopiston Metsätieteellisestä Tiedekunnasta vuonna 1994.

Ponsse toimii Venäjällä ja Valko-Venäjällä yhdessä kymmenen alueellisen jälleenmyyjän kanssa. Ponssen  metsäkoneita on aktiivisessa käytössä Venäjällä nykyään noin 2000. Konekanta on kasvanut viime vuosina vahvasti ja jakautunut tasaisesti kattaen kaikki aktiiviset metsänhakkuualueet.

 

logo
Sebastian Gahnström

Konsuli, Suomen Pietarin-pääkonsulaatti

Finnish Business-bisnesfoorumin moderaattorina toimiva Sebastian Gahnström vetää Suomen Pietarin-pääkonsulaatin taloustiimiä. Työssään hän järjestää tilaisuuksia, matkoja ja tapaamisia, joilla parannetaan suomalaisyritysten mahdollisuuksia tehdä Venäjällä kauppaa. Sebastianin vastuulle kuuluvat myös esimerkiksi ympäristöyhteistyö ja arktiset asiat. Sebastian innostuu erityisesti elinkeinoelämän roolista ympäristöongelmien ja ilmastomuutoksen ratkaisemisessa. Suomalaisilla firmoilla on tässä tärkeä suunnannäyttäjän tehtävä – Venäjällä kuten muuallakin maailmassa.
Sebastian on asunut Suomen ja Venäjän lisäksi Tansaniassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Pietarissa hänen on kuitenkin hyvä olla. Suomi on Pietarissa tunnettu ja erittäin arvostettu, mikä tekee Sebastianinkin työstä paljon helpompaa.

Back top top