Skip to Content

Puhujat

logo
Nina Vaskunlahti

Alivaltiosihteeri, Suomen ulkoministeriö

Nina Vaskunlahti toimii ulkoministeriössä kansainvälisen kaupan alivaltiosihteerinä. Alivaltiosihteerin tehtävät hän otti vastaan kesäkuussa 2019 palatessaan ulkomaanedustuksesta Suomeen.

Alivaltiosihteeri Vaskunlahti aloitti ulkoministeriössä 1984, valmistuttuaan Turun yliopistosta valtio-opin laitokselta 1983.

Viimeisimmät tehtävät ulkoasiainhallinnossa ennen alivaltiosihteerin tointa ovat olleet Suomen suurlähettiläs Intiassa ja Bangladeshissa, Suomen suurlähettiläs Turkissa sekä osastopäällikkö ulkoministeriön Itäosastolla Helsingissä. Aiemmin Vaskunlahti on palvellut myös mm. Suomen pysyvässä edustustossa Euroopan unionissa.

Lähes 40 vuoden ulkoasianhallinnon kokemuksen myötä alivaltiosihteeri Vaskunlahti uskoo vahvasti kansainvälisen yhteistyön ja dialogin voimaan, minkä ohella hän on myös aktiivinen sukupuolten välisen tasa-arvon tukija.

logo
Maksim Sokolov

Pietarin varakuvernööri

Maksim Sokolov koordinoi Pietarin liikenneinfrastruktuurin kehittämiskomiteaa sekä komiteoita, jotka vastaavat matkailun kehittämistä, liikennettä, investointia, teollisuuspolitiikkaa, innovaatioita ja kauppaa.

 

 

 

logo
Pekka Timonen

Lahden kaupunginjohtaja

Pekka Timonen on Lahden kaupunginjohtaja. Tätä ennen hän toimi valtioneuvoston kansliassa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden (Suomi 100) pääsihteerinä vastaten juhlavuoden suunnittelusta ja toteutuksesta Suomessa ja ulkomailla. Timonen on urallaan toiminut johtotehtävissä Helsingin kaupungilla, valtiolla ja yrityksissä.

Lahti on Suomen johtava ympäristökaupunki ja kestävän kaupunkikehityksen edelläkävijä. Euroopan unioni valitsi Lahden Euroopan ympäristöpääkaupungiksi 2021. Lahti on Suomen uusin yliopistokaupunki: LUT-yliopisto aloitti toimintansa vuoden 2019 alussa. Lahdessa on 120 tuhatta asukasta.

logo
Tuomas Sammelvuo

Venäjän lentopallo maajoukkueen ja Zenit St. Petersburgin päävalmentaja

Aloitettuani valmentamisen 2013 on siitä muodostunut minulle valtava intohimo, ennen kaikkea erilaiset ihmiset, tiimin rakentaminen, ihmisten erilaiset motivaatiot ja miten rakennetaan menestyvä tiimi ovat muodostuneet minulle loputtomiksi kiinnostuksen kohteiksi.

Valmentaminen on opettanut myös katsomaan maailmaa avarammin, olemaan utelias ja se on opettanut valtavasti myös minulle omasta itsestäni.

Myös eri maissa asuminen, erilaisissa kulttuurissa toimiminen johtavissa tehtävissä ja olemallani kuitenkin oma itsensä opettavat jatkuvasti jotain uutta ja mielenkiintoista.

logo
Jaakko Laurila

Metsänhoitaja OOO Ponsse, Toimitusjohtaja

Jaakko Laurila on ollut Ponsse-konsernin palveluksessa vuodesta 2002 lähtien. OOO Ponssen toimitusjohtajana hän on työskennellyt vuodesta 2008.

Jaakko on ollut kehittämässä Ponssen Venäjän toimintoja alusta alkaen. Hän asuu ja työskentelee enimmäkseen Pietarissa.

logo
Henry Huusko

OOO Abloyn toimitusjohtaja

Henry on ollut Abloyn palveluksessa heinäkuusta 2021 lähtien. Valmistunut LUT-yliopistosta tuotantotalouden diplomi-insinööriksi.

Ennen nimitystä OOO Abloyn toimitusjohtajaksi Henry työskenteli Ponssella 4 vuotta Pietarissa. Kesästä lähtien hän on asunut ja työskennellyt Moskovasta käsin. Työmatkat Venäjän eri alueilla kuuluvat oleellisena osana Henryn työnkuvaan.

logo
Satu Oksanen

toimitusjohtaja, Suomi-Talo

Satu Oksanen (KTM) aloitti Pietarin Suomi-Talon toimitusjohtajana elokuussa 2021. Sadulla on pitkä kokemus Venäjältä ja Keski-Aasiasta (1996-2013).

Pietarissa Satu työskenteli kymmenen vuotta matkailu- ja hotellialalla. Kahdeksan Suomessa vietetyn vuoden jälkeen Satu on palannut Pietariin ja vetää nyt Suomi-Taloa. Pietarin ydinkeskustassa sijaitseva Suomi-Talo tarjoaa erilaisia toimisto-, kokous- ja edustustiloja liike-elämän edustajille sekä residenssitiloja kulttuuritoimijoille.

logo
Jaana Rekolainen

toimitusjohtaja, Suomalais-Venäläinen kauppakamari

Jaana Rekolainen on Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja. Hän on työskennellyt Suomalais-Venäläisessä kauppakamarissa vuodesta 2009 ensin projektijohtajana, varatoimitusjohtajana ja vuodesta 2016 toimitusjohtajana. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa Finlayson Forssa Oy:ssä vientipäällikkönä 2006–2008 sekä SRV Yhtiöt Oyj:ssä vuosina 1988–2006 Venäjän toiminnoissa, mm. Moskovan edustuston päällikkönä ja markkinointipäällikkönä. Rekolainen on suorittanut filosofian maisterin tutkinnon Joensuun yliopistossa.

logo
Sannamaaria Vanamo

pääkonsuli, Suomen Pietarin-pääkonsulaatti

Sannamaaria Vanamo aloitti diplomaattisen uransa Suomen suurlähetystössä Moskovassa, ja 20 vuotta myöhemmin hän on palannut Venäjälle Pietariin pääkonsuliksi.

Uransa aikana Sannamaaria on toiminut useissa tehtävissä ulkoministeriön palveluksessa. Ennen Pietariin tuloa hän työskenteli itäosaston apulaisosastopäällikkönä. Hänellä on kokemusta työstä ulkomailla Washingtonin ja Brysselin edustustoissa. Lisäksi Vanamo on toiminut Pohjoismaiden ympäristörahoitusyhtiön (NEFCO) hallituksen jäsenenä.

Back top top