Skip to Content

Case Kiilto

Kiilto Family Oy tytäryhtiöineen valitsi konsernijäsenyyden

Kiilto Family Oy liittyi Suomalais-Venäläisen kauppakamarin jäseneksi joulukuussa 2020.Yhtiö valitsi itselleen konsernijäsenyyden, johon se päätti yhdistää myös neljä tytäryhtiötään: Kiilto Oy:n, KiiltoClean Oy:n, Kiilto-Klei AO:n ja KiiltoClean OOO:n. Näistä kolme viimeksi mainittua olivat jo ennestään Kauppakamarin jäseniä. Emoyhtiö Kiilto Family ja sen tytäryhtiö Kiilto Oy ovat toisin sanoen nyt tuoreita jäsenyrityksiä.

Kiilto Familyn talousjohtajan Arto Raivion mukaan on kätevää, kun usean laskun sijaan jatkossa konsernijäsenyys hoituu yhdellä maksulla ja koko konsernin Venäjä-tiimit saavat kaikki jäsenpalvelut ja -edut käyttöönsä.

– Konsernijäsenyydessä on erittäin arvokasta se, että emo- ja tytäryhtiöillämme on nyt käytössä yksi taho, joka pitää silmät auki Venäjällä. Kauppakamari jakaa meille uutisia ja informaatiota sekä luo mahdollisuuksia kaupankäynnille ja yhteistyölle, sanoo Arto Raivio.

Idea konsernijäsenyydestä tuli tytäryhtiöltä

Kiilto-Klei on jo ennestään ollut Suomalais-Venäläisen kauppakamarin jäsen. Valmistautuessaan Kauppakamarin syyskokoukseen Kiilto-Klein toimitusjohtaja Evgeny Abrin huomasi, että sääntöuudistuksessa oli maininta konsernijäsenyydestä ja se tuntui hänen mielestään heti houkuttelevalta vaihtoehdolta.

– Konsernijäsenyys avaa laajemmat osallistumismahdollisuudet Kiilto-konserniin kuuluville yrityksille. Osa tytäryrityksistä oli jo ennestään Suomalais-Venäläisen kauppakamarin jäseniä, mutta erilaisilla jäsenyyspaketeilla ja -ehdoilla. Vuoden 2021 toimintasuunnitelmassa esitetty periaate Yksi kauppakamari – yksi jäsenyys tuntuu meistä oikealta ja oikeudenmukaiselta.

”Konsernijäsenyys avaa laajemmat osallistumismahdollisuudet Kiilto-konserniin kuuluville yrityksille.”

Jäsenpalveluiden ja -etujen hyödyt yrityksille

Evgeny Abrin kertoo, että Kiilto-Klei on jo pitkään osallistunut aktiivisesti Kauppakamarin toimintaan ja tapahtumiin.

– Suurimman arvon meille tarjoavat konkreettisista aiheista pidettävät webinaarit ja osallistuminen liiketoimintamme kannalta merkittäviin alan tapahtumiin. Kokonaisuudessaan Suomalais-Venäläinen kauppakamari on jo pitkään ollut erinomainen foorumi tiedonvaihdolle ja suomalaisten yritysten kumppanuusverkostolle.

Evgeny Abrinin mukaan konsernijäsenyys antaa Kiilto-Kleille ja koko konsernille mahdollisuuden olla ajankohtaisten tietolähteiden äärellä ja kehittää omanlaista ”ekosysteemiä” yhteistyössä muiden Kauppakamarin jäsenyritysten kanssa myös sellaisilla osa-alueilla, joista yrityksellä itsellään ei ole omaa osaamista.

Kiilto

Kiilto on 100-vuotias suomalainen perheyritys, joka luo hyvinvointia puhtaudesta ja rakentaa kestävää tulevaisuutta, ihmiset ja ympäristön huomioiden. Kemianteollisuuden ratkaisuja kehittävä, valmistava ja markkinoiva Kiilto toimii neljällä toimialalla: rakentaminen, teollisuuden liimat ja palonesto, ammattihygienia sekä kuluttajatuotteet. Kiilto toimii yhdessätoista maassa ja työllistää yhteensä lähes 1000 henkilöä. Vuonna 2019 Kiillon liikevaihto oli noin 222 miljoonaa euroa. Kiillon toiminnan ydinajatuksia ovat ympäristöjohtajuus, läheisyys ja sitoutuminen tulevaisuuteen. Venäjällä Kiilto on toiminut 25 vuotta.

Kuva: Kiilto

Back top top