Skip to Content

Case YIT

Konsernijäsenyys kuin tilauksesta

YIT Oyj liitti kaksi tytäryhtiötään yhteiseen konsernijäsenyyteen joulukuussa 2020. Mukaan liitettiin aiemmin erillisellä jäsenyydellä mukana jo olleet tytäryhtiöt YIT Suomi Oy:n ja YIT Saint Petersburg JSC:n.

YIT Saint Petersburg JSC:n toimitusjohtaja Teemu Helppolainen kertoo, että ajatus konsernijäsenyyden hyödyntämisestä heräsi sen jälkeen, kun asiasta oli keskusteltu puhelimessa Suomalais-Venäläisen kauppakamarin edustajan kanssa. Uusi yhteinen jäsenyys selventää merkittävästi jäsenyyden hallinnointia YIT konsernin sisällä.

YIT:n kaltaista yritystä, joka toimii Venäjällä useammassa paikassa, uusi konsernijäsenyys palvelee erinomaisesti!

– Konsernijäsenyys tuli meille ikään kuin tilauksesta. YIT:n kaltaista yritystä, joka toimii Venäjällä useammassa paikassa, uusi konsernijäsenyys palvelee erinomaisesti! Vuosien varrella YIT on ollut eri tavoin SVKK:n jäsen, joskus suoraan Suomessa, sitten EastOfficen kautta. Venäjällä taas olemme tehneet läheistä yhteistyötä SVKK:n Pietarin, Moskovan ja Jekaterinburgin yksikköjen kautta.

Verkostossa mukana oleminen on tärkeää

Jo ennen konsernijäsenyyttä YIT on hyödyntänyt kamarin palveluja pitkään ja monipuolisesti. YIT on ollut mukana vienninedistämisvierailuilla kaupungeissa, joissa YIT:llä on toimintaa, mikä on tarjonnut mahdollisuuden syventää kontakteja paikallishallintoihin.

– Uskon, että nuo matkat ovat olleet hyödyllisiä meidän lisäksi myös muille osanottajille, sillä olemme voineet kertoa YIT:n kokemuksista juuri noissa kaupungeissa ja antaa vinkkejä. Olemme myös hyödyntäneet kamarin tarjoamia koulutustilaisuuksia, Helppolainen luettelee.

Matkat ovat olleet hyödyllisiä meidän lisäksi myös muille osanottajille, sillä olemme voineet kertoa YIT:n kokemuksista juuri noissa kaupungeissa ja antaa vinkkejä.

Helppolainen kertoo, että YIT:ssä ollaan tyytyväisiä kamarin toimintaan ja pitää verkostossa mukana oloa tärkeänä asiana suomalaisille Venäjän-kaupan yrityksille.

– Olemme kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväisiä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimintaan. Se on erittäin tärkeää kaikille suomalaisille niin Venäjällä toimiville kuin vientiä suunnittelevillekin yrityksille. Olemme myös huomanneet, että paikalliset asiakkaat ja varsinkin viranomaiset arvostavat Suomalais-Venäläistä kauppakamaria suuresti. Oven avaajana ja suhteiden ylläpitäjänä kamarilla on suuri merkitys YIT:lle, joka on toiminut 60 vuotta Venäjällä, Helppolainen sanoo.

Kuva: YIT

YIT

YIT on suurin suomalainen ja merkittävä pohjoiseurooppalainen rakennusyhtiö. Kehitämme ja rakennamme asuntoja, toimitiloja ja kokonaisia alueita. Olemme vaativan infrarakentamisen erikoisosaaja. Visiomme on enemmän elämää kestävissä kaupungeissa.

Back top top