Skip to Content

Palvelut ja edut

Suomalais-Venäläinen kauppakamari auttaa jäseniään menestymään Venäjän markkinoilla. Jäsenenä saat arvokasta tietoa markkinoista, henkilökohtaista neuvontaa ja pääset verkostoitumaan oman alasi parhaiden osaajien kanssa.

Järjestämme jäsentilaisuuksia ja koulutuksia ja tuotamme ajantasaista tietoa päätöksenteon pohjaksi. Osana aktiivista verkostoamme saat täsmätietoa Venäjän markkinoista ensimmäisten joukossa. Lisäksi ajamme jäseniemme etuja ja mahdollistamme vaikuttamisen Venäjällä. Järjestämme jäsenyritysten toimeksiannosta räätälöityjä tilaustapahtumia ja tarjoamme näkyvyyspalveluita muun muassa verkkosivuillamme ja julkaisuissamme.

Jäsenet saavat 25 prosentin edun osallistumisesta vienninedistämiseen tähtääviin korkean profiilin Team Finland -vierailuihin. Monet jäsenistämme ovat solmineet merkittäviä kauppoja näillä vierailuilla.

Palvelut ja edut


Palvelut jäsenille


Suomalais-Venäläinen kauppakamari tuottaa jäsenilleen laajasti tietoa Venäjän liiketoimintaympäristöstä ja sen muutoksista.

Uutiset

Uutisdeskimme tuottaa päivittäin vain jäsenille tarkoitettuja uutisia suomeksi ja venäjäksi. Uutisemme ovat kompaktia ja nopeasti luettavaa tietoa kaupan kuulumisista, Venäjän kehityksestä ja kansainvälisen kauppapolitiikan käänteistä. Haluamme myös vahvistaa jo ennestään erinomaista Suomi-kuvaa Venäjällä kertomalla suomalaisyritysten osaamisesta, tuotteista, palveluista ja innovaatioista.

Päivittäistä uutisvirtaa pääset seuraamaan Uutishuoneesta. Lisäksi osa uutisista julkaistaan sosiaalisen median kanavissamme. Tuotamme myös viikoittaisen uutiskoosteen, joka lähtee jäsenillemme sähköisenä uutiskirjeenä.

Jäsen- ja sidosryhmälehti

Julkaisemme kaksi kertaa vuodessa painettuna ilmestyvää Venla-lehteä, jossa kerromme ajankohtaisista asioista Venäjän-kaupassa, esittelemme trendejä ja markkinoiden mahdollisuuksia sekä julkaisemme juttuja jäsenyrityksistämme. Venlasta saat vinkkejä oman toimintasi kehittämiseen ja tietoa siitä, miten muut suomalaisyritykset toimivat Venäjän markkinoilla.

Lehti lähetetään jäsenyrityksiin ja on saatavilla irtonumeroina Venäjän-kaupan tapahtumissa. Jäsenet pääsevät lukemaan digitaalisen Venlan jäsensivuilta. Julkaisemme lehden VIP-artikkelin, teemajutun ja jäsenyrityksistä kertovat haastattelut myös kaikille avoimina erillisinä digiartikkeleina, joita Suomalais-Venäläinen kauppakamari jakaa sosiaalisen median kautta laajemman näkyvyyden saavuttamiseksi. Jäsenyritykset voivat ostaa mainospaikkoja Venlasta jäsenhintaan.

Näkyvyys

Tarjoamme jäsenillemme näkyvyyttä haastatteluina Venla-lehdessämme ja tilaisuuksissamme. Venla-artikkeleita hyödynnämme julkaisemalla niitä verkkoartikkeleina suomeksi ja venäjäksi. Näin yritykset saavat maksimaalisen näkyvyyden kanaviemme kautta Suomessa ja Venäjällä.

Jäsenenämme voit saada yrityksellesi lisänäkyvyyttä asiantuntijapuheenvuorolla jäsentilaisuuksissamme, luennoimalla koulutuksissamme tai kirjoittamalla vieraskynäartikkelin Venla-lehteemme.

Jäsenille on verkkosivuillamme lisäksi oma Jäsenet tarjoavat jäsenille -sivu, jossa yritys voi tarjota erilaisia konkreettisia alennuksia ja etuja tuotteistaan ja palveluistaan muille jäsenyrityksille. Esittelemme uudet jäsenet Venlassa ja verkkosivuilla, ja jäsenyritysten yhteystiedot julkaistaan sivustollamme Jäsenemme-osiossa.

Tietopankki

Asiantuntijamme kartuttavat säännöllisesti jäsenten tietopankkia, jonka artikkelit ovat luettavissa jäsentunnuksilla.

Talouskatsaus

Julkaisemme yhteistyökumppanimme East Office of Finnish Industriesin tuottaman Venäjän talouskatsauksen. Englanninkielinen, neljä kertaa vuodessa ilmestyvä talouskatsaus on luettavissa ja ladattavissa jäsentunnuksilla.


Järjestämme runsaasti erilaisia verkostoitumistilaisuuksia ajankohtaisista Venäjän-kaupan teemoista ja aiheista alustuksineen. Maksuttomiin jäsentilaisuuksiin, klubeihin, on mahdollisuus osallistua myös etänä. Paikallaolijat voivat vaihtaa kuulumisia ennen jokaista tilaisuutta aamu- tai iltapäiväkahvittelun lomassa. Vuosittaisissa korkean tason tapahtumissamme esiintyy useita puhujia ja panelisteja. Lisäksi järjestämme aihekohtaisesti rajattuja tapahtumia sekä esittelemme kaksi kertaa vuodessa tuoreet Venäjän-kaupan barometritutkimuksen tulokset.

Tule verkostoitumaan ja päivittämään tietosi!


Jäsenet voivat viestiä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin kautta Venäjän julkiselle hallinnolle liiketoimintaan liittyviä kysymyksiä ja päästä vaikuttamaan talous- ja kauppapoliittisten asioiden käsittelyyn. Jäsenillä on lisäksi mahdollisuus tavata suomalaisia ja venäläisiä yritys- ja viranomaisdelegaatioita.

Keskeisiä yhteistyökumppaneitamme yritysten edunvalvonnassa ovat ulkoministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, Moskovan-suurlähetystö, koko Team Finland -verkosto mukaan luettuna Suomen Moskovan-suurlähetystö ja Suomen Pietarin-pääkonsulaatti, Elinkeinoelämän keskusliitto, Keskuskauppakamari, East Office of Finnish Industries, Suomen Yrittäjät, Association of European Business, alueelliset kauppakamarit Suomessa ja Venäjällä, Venäjän kaupallinen edustusto Suomessa ja Venäjän Suomen-suurlähetystö.

Venäjällä meillä on tiiviit ja pitkäaikaiset suhteet kaupunkien ja alueiden johdon kanssa. Teemme yhteistyötä myös eri toimialaministeriöiden kanssa sekä Venäjän teollisuustoimijoiden ja yrittäjien liiton, Venäjän kauppa- ja teollisuuskamarin ja Venäjän valtiollisen jäteoperaattorin, REOn, kanssa.


Järjestämme ajankohtaisia ja jäsenille maksuttomia verkkokoulutuksia.  Ne ovat napakoita yhden teeman ympärille koottuja informatiivisia tietopaketteja. Kouluttajiksi kutsumme aiheen parhaat asiantuntijat Suomesta ja Venäjältä. Reagoimme koulutuksissa erilaisiin yritystoimintaan vaikuttaviin lainsäädännön ja toimintaympäristön muutoksiin.

Esimerkkejä käsiteltävistä aiheista ovat tullaus, juridiikka ja taloushallinto. Järjestämme koulutuksia suomeksi, venäjäksi ja englanniksi. Vuonna 2020 järjestimme 20 koulutusta, joihin osallistui ennätykselliset 504 osallistujaa.


Jäsenedut

Jäsenet saavat 25 prosentin edun Asiantuntijapäivistä, Team Finland -vierailuista ja Tilaustapahtumista.

Järjestämme laajoja usean asiantuntijapuheenvuoron sisältäviä temaattisia koulutuksia: Tullauspäivä, Tullaus- ja sertifiointipäivä, Veropäivä, Riskipäivä, Kaupan esteet -päivä. Näissä noin neljä kertaa vuodessa järjestettävissä tilaisuuksissa on simultaanitulkkaus.

Asiantuntijapäiviin voi osallistua fyysisesti tai verkossa.


Järjestämme vienninedistämisvierailuja parhaita liiketoimintamahdollisuuksia tarjoaville Venäjän alueille. Vuonna 2020 järjestimme myös ensimmäisen virtuaalivierailun, jonka kohteena oli Tjumen.

Vierailut järjestetään Team Finland -yhteistyönä Suomen Moskovan-suurlähetystön ja Suomen Pietarin-pääkonsulaatin kanssa. Suomalais-Venäläinen kauppakamari kokoaa yritykset ja järjestää yritysohjelman. Suomalaista yritysdelegaatioita johtaa joko suurlähettiläs tai pääkonsuli. Vierailut suunnitellaan alueellisten mahdollisuuksien ja suomalaisyritysten toiveiden mukaisesti. B2B-neuvottelut paikallisten yritysten kanssa toteutetaan suomalaisyritysten keskuudessa tehdyn esikartoituksen pohjalta.

Alueellisen johdon virallisten tapaamisten lisäksi vierailemme paikallisissa yrityksissä, joissa suomalaisyritykset pääsevät esittäytymään ja tarjoamaan tuotteitaan ja palveluitaan. Vierailut ovat johtaneet konkreettisiin hyötyihin, ja osallistuneet yritykset ovat solmineet merkittäviä kauppoja. Vuonna 2019 järjestimme kuusi Team Finland -vierailua. Kohteina olivat silloin Jekaterinburg ja Tšeljabinsk, Pihkova, Tšerepovets, Ufa, Kaliningrad sekä Kazan ja Ižvesk.

Vuodelle 2021 olemme suunnittelemassa lisää virtuaalisia Team Finland -vierailuja ja mahdollisuuksien mukaan perinteisiä vierailuja Venäjän eri alueille.


Venäjällä kohtaamiset ovat tärkeitä. Huolellisesti järjestetty asiakastilaisuus on erinomainen keino markkinoida ja luoda henkilökohtaisia suhteita potentiaalisiin asiakkaisiin ja kumppaneihin. Voit antaa erilaisten asiakastapahtumien järjestelyt huoletta meidän hoidettaviksemme. Järjestämme yrityksille tilauksesta ison mittakaavan PR-tapahtumat ja korkean tason bisnesfoorumit samoin kuin erilaiset tuotteiden tai palvelujen promo- ja markkinointitilaisuudet sekä yritysvierailut.

Meillä on sekä kokemusta että osaamista, ja ennen kaikkea tunnemme venäläisen asiakaskentän ja markkinan. Räätälöimme tapahtuman aina asiakkaan omien toiveiden mukaan.

Hoidamme järjestelyt puolestasi alusta loppuun tapahtuman suunnittelusta, ohjelmasta, esiintyjistä ja tilajärjestelyistä alkaen. Kutsumme paikalle toiveittesi mukaan valikoidut asiakkaat ja hallinnoimme ilmoittautumisia. Järjestämme tapahtumia sekä Suomessa että Venäjällä.

Ota yhteyttä, niin suunnitellaan ja järjestetään yhdessä onnistunut yritystapahtuma!


Täytä jäsenhakemus

  Yrityksen tiedot / Company Information
  Laskutusosoite / Invoicing Address  Konsernijäsenyys (valinnainen) / Corporate Membership (Optional)
  Vahvistan suostumukseni tietojen keräämiseen SVKK:n tietosuojaselosteessa ilmoitettuihin käsittelytarkoituksiin. / I consent to the processing of personal data for the purposes according to the privacy policy FRCC.

  Tietosuojaseloste / Privacy Policy in Finnish

  Back top top