Skip to Content

Podcast: Ruplan kurssi

 

 

Tervetuloa kuuntelemaan podcast-sarjaamme Ruplan kurssi. Keskustelemme mielenkiintoisten vieraiden kanssa Venäjän liiketoimintaympäristöstä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista suomalaisille yrityksille. Käsittelemme ajankohtaisia aiheita ja nostamme esille uusia näkökulmia. Keskustelua vetää kauppakamarimme viestintä- ja markkinointijohtaja Satu Niemelä.

Kuuntele podcast-sarjaamme klikkaamalla jaksoja alta. Sarjaan kuuluu 5 jaksoa, jotka julkaisemme noin kuukauden välein.

1. jakso: Venäjän-kaupan mahdollisuudet ja tulevaisuuden trendit

Ensimmäisessä jaksossa keskitymme Venäjän-kaupan mahdollisuuksiin ja tulevaisuuden näkymiin. Studiossa Satu Niemelän kanssa aiheesta ovat keskustelemassa Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen ja Tikkurilan toimitusjohtaja Elisa Markula. Piipahdamme myös Moskovassa ja kuulemme East Officen edustuston päälliköltä Jari Jumpposelta, miltä Venäjä näyttää suomalaisen ja suomalaisyritysten silmin nyt ja tulevaisuudessa. Jakso on äänitetty 5.2.2021, jolloin ruplan kurssi suhteessa euroon oli 90,92.

2. jakso: Ympäristöajattelu, kiertotalous ja jätehuolto Venäjällä

Tässä toisessa jaksossa keskitymme ympäristöajatteluun, kiertotalouteen ja jätehuoltouudistukseen. Studiossa Satu Niemelän kanssa aiheesta ovat keskustelemassa Suomalais-Venäläisen kauppakamarin kestävän kehityksen Business Advisor Jekaterina Lindberg ja WOIMA Corporationin toimitusjohtaja Henri Kinnunen. Lähetyksessä vierailee myös Nokian Renkaiden varatoimitusjohtaja Andrei Pantioukhov Pietarista. Hän kertoo, miten autonrenkaita kierrätetään Venäjällä ja mikä rooli Nokian Renkailla on ollut kierrätyksen rakentamisessa. Jakso on äänitetty 10.3.2021, jolloin ruplan kurssi suhteessa euroon oli 88,17.


Äänityksen päätteeksi perustimme bändin. Rummuissa Henri, kitarassa
Jekaterina ja koskettimissa Satu.

3. jakso: Kuluttajamarkkinat ja verkkokauppa Venäjällä

Kolmannessa jaksossa puhumme Venäjän valtavasta kuluttajamarkkinasta ja verkkokaupan vahvuudesta. Studiossa Satu Niemelän kanssa aiheesta ovat keskustelemassa Luhta Sportswear Companyn divisioonan johtaja Keni Luhtanen ja Suomalais-Venäläisen kauppakamarin palvelujohtaja Tarja Teittinen. Lähetyksessä vierailee SOK:n Country Director Marita Koskinen. Jakso on äänitetty 7.4.2021, jolloin ruplan kurssi suhteessa euroon oli 90.18.

Back top top