Skip to Content

Maksuton Venäjän-kaupan asiantuntijaklinikka

Aika
Paikka
Helsinki

Tule tapaamaan Venäjän-kaupan asiantuntijoita, kysymään ja hakemaan tietoa.

 

Paikalla on yhteensä kahdeksan Venäjän-kaupan asiantuntijaa (juridiikka, Venäjän-kaupan markkinatieto ja mahdollisuudet, yleisneuvonta, rahoitus jne.).

Klinikkapaikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu 14.9.2018 mennessä sähköpostilla osoitteeseen marjut.sirola@svkk.fi

Osallistuja voi tavata peräkkäin useampaakin asiantuntijaa. Mainitse ilmoittautuessasi kelle/keille asiantuntijoista toivoisit saavasi ajan ja mihin kellonaikaan (vastaanottoaika on 30 min. per asiantuntija).

Vahvistamme aikojen saatavuuden ilmoittautuneille sähköpostitse.

Mikäli haluamasi aika on jo varattu, ehdotamme sinulle korvaavaa aikaa.

Varattavissa olevat ajat per asiantuntija/vastaanottohuone ovat:

10.00-10.30
10.40-11.10
11.20-11.50
12.00-12.30
12.40-13.10
13.20-14.00

Asiantuntijamme paikan päällä:

Huone 1. Jaana Rekolainen, toimitusjohtaja, SVKK
Huone 2. Petri Kekki, juristi, SVKK
Huone 3. Jonne Pöyhtäri, Business development, Export Maker Oy
Huone 4. Outi Homanen, aluepäällikkö, Finnvera Oyj
Huone 5. Tapio Riihinen, toimitusjohtaja, Manageast
Huone 6. Vladimir Tähkä, Martti Rautee ja Heikki Ojanperä, NestorAdvisors (ottavat vastaan yhtäaikaa)

Lue klinikan asiantuntijoiden esittelyt ja ilmoittaudu Marjut Sirolalle 14.9. mennessä, marjut.sirola@svkk.fi!

Pidätämme oikeuden rajoittaa klinikan vastaanotot per klinikka-aika 2 henkilöön/per yritys.

Klinikka on maksuton.


ASIANTUNTIJAT KLINIKALLAMME:

Outi Homanen, Senior Advisor, Finnvera

Vientikaupan maksuihin liittyvät riskit johtuvat yleensä venäläisen asiakkaan maksukyvyttömyydestä, maksuhaluttomuudesta tai maksuliikenteen rajoituksista, esimerkiksi pakotteiden takia. Jos kiinnostavan kaupan toteutuminen edellyttää maksuajan myöntämistä, Finnvera voi vakuuttaa vientikauppasi luottotappioiden varalta. Finnvera voi auttaa pk-yrityksiä myös vientikaupan valmistusaikaisessa rahoituksessa.

Kysymyksiä, joista voit keskustella Outin kanssa:
Mitä Finnvera edellyttää taattavalta vientikaupalta? Mitä tietoja tarvitaan vientitakuuta hakiessa?

+358 0 20460 7228
outi.homanen@finnvera.fi


Jonne Pöyhtäri, kehitysjohtaja, Export Maker Oy

Export Maker Oy on suomalainen kansainvälisen liiketoiminnan kumppani, joka tarjoaa asiakkailleen käytännönläheisiä palveluita erilaisissa kansainvälisen liiketoiminnan kartoittamiseen, käynnistämiseen ja kehittämiseen liittyvissä tilanteissa. Erityismarkkina-alueita ovat Itä-Eurooppa ja Venäjä, Pohjoismaat, Lähi-itä, Keski- ja Etelä-Eurooppa ja Kiina. Jonne Pöyhtäri on Export Makerin perustajaosakas ja kehitysjohtaja. Jonne on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri Tampereen teknillisestä korkeakoulusta. Hän on kokenut ulkomaankaupan asiantuntija ja työskennellyt pitkään ennen Export Makeria mm. erilaisten liiketoiminnan kehityshankkeiden parissa, viimeisimpänä ison greenfield-investointiprojektin pääjohtajana Venäjällä neljän vuoden ajan. Jonnen erityisosaamisalueita ovat mm. investoinnit ja tehdashankkeet, kansainvälistyminen, yritysstrategia, myynti ja muutosjohtaminen. Pöyhtäri työskentelee suomalaisyrityksien hallituksissa Suomessa sekä Venäjällä, on ollut mukana auttamassa useita suomalaisia yrityksiä kansainvälisen toiminnan aloitusvaiheessa ja mm Suomen Yrittäjien kv-valiokunnassa.

Jonne neuvoo mielellään esim. seuraavan tyyppisissä kysymyksissä:

– Kuinka löydän asiakkaita ja kumppaneita Venäjältä?
– Miten johdan ja kehitän liiketoimintaa Venäjällä?
– Miten valita yrityksellä sopiva liiketoimintamuoto Venäjän markkinoille?

+358 40 731 0223
jonne.poyhtari@exportmaker.fiTapio Riihinen,
toimitusjohtaja, ManagEast

Tapio Riihinen on toiminut Venäjällä vuodesta 1992 pörssiyhtiöiden toimitusjohtajana 9 vuotta ja liikkeenjohdon konsulttina 14 vuotta. Vuodesta 2014 hän on toiminut Euroopan Jälleenrakennus- ja kehityspankin (EBRD) ohjelmajohtajana aluksi Venäjällä ja viime vuodet Ukrainassa ja muissa ex-neuvostomaissa. Hänen keskeisiä osaamisalueitaan on ollut Venäjällä toimivien organisaatioiden johtamisen sekä myynnin, markkinoinnin ja jakelun kehittäminen. Toimialueista hän on toiminut eniten FMCG -em. elintarvikkeiden ja pakkausteollisuuuden parissa, rakennusklusterissa em. rakennusmateriaalien liiketoiminnassa sekä erilaisten koneiden ja laitteiden jakelun parissa.

Tule kysymään Tapiolta vastauksia esimerkiksi seuraavanlaisiin kysymyksiin:

1. Ostot ja alihankinta (rahtivalmistus) Venäjällä. Halpa rupla lisää paikallisen tuotannon kilpailukykyä, millä aloilla, tuoteryhmissä hankinnat tai tuotanto Venäjällä on kilpailukykyinen vaihtoehto?

2. Tekninen maahantuonti – ja edelleenmyynti ruplissa ilman omaa juridista toimintaa Venäjällä. Miten voidaan järjestää seuraava toimintamalli:
a) teillä on asiakkaita , jotka haluavat ostaa paikan päältä ruplissa – siis eivät halua maahantuoda ja tullata itse – ja
b) te ette halua avata omaa yritystä maassa.

3. Haluatte rekrytoida omat myyntimiehet tai muut edustajat ilman omaa organisaatiota Venäjällä.
Miten tämä järjestetään sekä saadaan heille tuotteenne myyntiin?

4. Yksityishenkilö voi tullata ilman tullia ja alv a 1000 €/kk. Miten yrityksenne Suomessa voi rakentaa toimintamallin tällaiselle maahantuontikonseptille?

5. Rekrytointi eri puolella Venäjää: Miten tehdä kustannustehokas rekrytointi alalla kuin alalla joka puolella Venäjää?

+358 40 550 5153
tapio.riihinen@manageast.fiNestorAdvisors -tiimi:

Martti Rautee, advisor, NestorAdvisors
Vladimir Tähkä, advisor, NestorAdvisors

NestorAdvisorit ovat kokeneita, jo täysipäiväisen työnteon jättäneitä yritysjohtajia, joilla on kymmenien vuosien kokemus Venäjän kaupasta ja liiketoiminnasta Venäjällä. Paikalle tulevat mm. Vladimir Tähkä ja Martti Rautee. Heidän vahvuusalueitaan ovat strateginen suunnittelu ja suunnitelmien toimeenpano, markkinaselvitykset, kansainvälistyminen, etabloituminen, kasvu ja liikkeenjohdon konsultointi. He ovat toimineet rakentamisessa, kiinteistöliiketoiminnassa, vähittäiskaupassa, elintarviketeollisuudessa, kuljetus ja logistiikkabusineksessä jne. He ovat edelleen vahvasti verkostuneita ja mukana liiketoiminnassa.

Nestorit tarjoavat myös halukkaille mahdollisuuden veloituksettomaan koko päivän mittaiseen Nestori klinikkaan, jolloin he voivat mennä syvemmälle asiakkaan ongelman/haasteen selvittämisessä.

martti.rautee@fimera.fi
+358 40 5001932

vladimir.tahka@erms.fi
+358 40 509 6457

 Jaana Rekolainen
, toimitusjohtaja, SVKK

Jaanalla on yli 25 vuoden kokemus vastuullisista tehtävistä Venäjän-kaupassa, mm. SRV Yhtiöiden Moskovan edustuston päällikkönä ja markkinointipäällikkönä sekä Finlayson Forssa Oy:n vientipäällikkönä. Jaana on työskennellyt SVKK:lla vuodesta 2009 vastaten ensin yritysten kansainvälistymispalveluista. Jaanan eritysosaamista on pk-yritysten kansainvälistymispolku, Venäjän liiketoimintaympäristön ja markkinoiden mahdollisuuksien tuntemus. SVKK:n toimitusjohtajana Jaana on toiminut vuodesta 2016 alkaen.

jaana.rekolainen@svkk.fi
+358 400 45 77 43

 Petri Kekki
, juristi, SVKK

Petri Kekki on oikeustieteen kandidaatti Helsingin yliopistosta ja on täydentänyt opintojaan myös Venäjällä. SVKK:n palveluksessa hän on toiminut vuodesta 2007. Petrin pitämien asiantuntijaluentojen sekä konsultointien aiheita ovat mm. yritysjuridiikka, myynti- ja kauppasopimukset, toimitusehdot, etabloitumisasiat, vero-oikeus, viennin aloittaminen, Venäjän markkinoiden ja yritystoiminnan erityispiirteet sekä pakotteisiin liittyvät kysymykset.

petri.kekki@svkk.fi
+358 50 555 2047

Paikka

EK:n kokouskeskus 2 krs., Eteläranta 10, 00130 Helsinki
Back top top