Skip to Content

Team Finland -matka Petroskoihin

Aika
Paikka
Petroskoi

Lähde tutustumaan Petroskoin bisnesmahdollisuuksiin!

Suomen Pietarin-pääkonsulaatti, Karjalan tasavallan aluehallinto ja Suomalais-Venäläinen kauppakamari kutsuvat suomalaisyritykset mukaan Team Finland -vienninedistämismatkalle Petroskoihin. Yrityksistä koostuvaa suomalaisdelegaatiota johtaa Pietarin-pääkonsuli Anne Lammila.

Suomi on Karjalan tasavallan ulkomaankaupan tärkein kumppani. Suomalaisyrityksistä Pin Arctic Oy:llä on sahateollisuustoimintaa Kostamuksessa. Muita merkittäviä suomalaisinvestoijia Karjalassa ovat PKC Groupin johdinsarja- ja elektroniikkatehdas Kostamuksessa, Rapalan uistintehdas Sortavalassa, Ponssen huoltokeskus Pitkärannassa, Karlis Groupin saha Värtsilässä sekä Stora Enson saha Impilahdessa. Petroskoin yliopiston IT-puistossa on lisäksi ollut useita suomalaisia tutkimushankkeita. Tuore Karjalan kehittämisohjelma allekirjoitettiin pääministerin toimesta tämän vuoden maaliskuussa ja se ulottuu vuoteen 2020 saakka. Venäjän tullin mukaan Karjalan ulkomaankaupan arvo kasvoi 48 % vuonna 2017.  Julkisia investointeja tehdään, teitä ja siltoja rakennetaan ja parannellaan tasaisesti Venäjän valtionavun turvin. Suomalaisinvestointeja toivotaan kuitenkin lisää, etenkin yksityisiltä yrityksiltä.

Karjalassa luodaan aktiivisesti suhteita myös Kiinan suuntaan. Yhteistyömahdollisuuksia kiinalaisten kanssa tutkitaan tuulivoimalarakentamisen, luonnonmarjojen jalostuksen, kulttuurivaihdon ja turismin aloilla. Yksi kehittyvistä toimialoista on myös kalankasvatus ja kalatalous. Myös suomalaisille yrityksille löytyy liiketoimintamahdollisuuksia näiltä aloilta. Cleantech -alalla on myös menty eteenpäin, sillä Petroskoin jätevedenpuhdistamo avattiin uudelleen saneeraustöiden jälkeen.


Yritysohjelmaan sisältyy:

– osallistujayrityksen tarpeiden huolellinen alkukartoitus
– B2B neuvottelut: tapaamiset alkukartoituksen pohjalta valittujen paikallisten yritysten kanssa
– korkean tason business forum
– yritysvierailut paikalliskuljetuksineen ohjelman mukaisesti
– ohjelmaan merkityt ruokailut
– tulkkaus ryhmän yhteisissä tilaisuuksissa
– SVKK:n asiantuntijan palvelut matkan aikana

Yritysohjelman hinta:

280€ + alv/yrityksen edustaja. Matkat ja majoituksen jokainen varaa itsenäisesti.

 


ALUSTAVA OHJELMA:


Päivä 1.

  • Aamupäivä: n. klo 10 – 12 päämiehen tapaaminen yritysdelegaation kanssa
  • Lounas
  • Iltapäivä: n. klo 13 alkaen Business-foorumi
  • Viralliset puheet, yritysesittelyt
  • B2B-tapaamiset
  • Ilta: pääkonsulin vastaanotto


Päivä 2.

Yrityskäynnit Petroskoissa ja lähialueella. Potentiaalisia vierailukohteita ovat mm. kalanviljelylaitos ja lentokenttä.

Suunnittelemme ja kohdennamme matkan ohjelman, yritysvierailut ja neuvottelut osallistuvien yritysten toimialojen ja tavoitteiden mukaisesti. Matkaan sovelletaan SVKK:n yleisiä toimitusehtoja. SVKK pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin.

Tervetuloa mukaan matkalle!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen:

Irina Krasnova, irina.krasnova@spb.svkk.ru, +7 921 796 0338
Jukka Huuhtanen, jukka.huuhtanen@svkk.ru, +7 929 630 72 70

Paikka

Petroskoi, Russia
Back top top