Skip to Content

Usein kysytyt kysymykset

Kuka voi olla Suomalais-Venäläisen kauppakamarin jäsen?
Jäseneksi voivat liittyä kaikki juridiset henkilöt ja toiminimet. Yksittäiset henkilöt eivät voi olla jäseniä.

Kuinka paljon kauppakamarilla on jäseniä?
Kauppakamarin verkostossa on 650 suomalaista ja venäläistä jäsenyritystä.

Onko kauppakamari vain isoja yrityksiä varten?
Kauppakamari palvelee kaiken kokoisia yrityksiä. Suurin osa jäsenistä on pk-yrityksiä, toisaalta mukana on myös paljon konserneja ja pörssiyrityksiä.

Mitä palveluita ja etuja jäsenet saavat?
Järjestämme jäsentilaisuuksia ja koulutuksia ja tuotamme ajantasaista tietoa yrityksille päätöksenteon pohjaksi. Osana aktiivista verkostoamme saat täsmätietoa Venäjän markkinoista ensimmäisten joukossa. Lisäksi ajamme jäseniemme etuja ja mahdollistamme vaikuttamisen Venäjällä.

Miten jäsenmaksu määräytyy?
Suomalais-Venäläisen kauppakamarin jäsenmaksun suuruus määräytyy yrityksen liikevaihdon mukaan.

Mitä tarkoittaa konsernijäsenyys?
Konsernijäsenyys tarkoittaa sitä, että emoyhtiö voi liittää yhden tai vaikka kaikki tytäryhtiöistään yhteen ja samaan jäsenyyteen. Konsernijäsenyyden avulla emoyhtiön ja tytäryhtiöiden kaikki työntekijät pääsevät osallisiksi Suomalais-Venäläisen kauppakamarin laajoista palveluista ja eduista.

Kuka voi käyttää puhelinneuvontaa? Täytyykö olla jäsen, jotta voi soittaa neuvontaan?
Tarjoamme kaikille yrityksille maksutonta Venäjän-kaupan neuvontaa, eli yrityksesi ei tarvitse olla jäsen. Konkreettiset ja käytännönläheiset neuvomme auttavat yrityksiä löytämään mahdollisuuksia omalle liiketoiminnalle Venäjän markkinoilla ja ennakoimaan riskejä nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Saat maksutonta neuvontaa soittamalla numeroon 010 439 1150.

Voiko kauppakamarin kautta tilata/uusia sertifikaatteja?
Voimme suositella luotettavia yrityksiä, jotka myöntävät sertifikaatteja ja joiden kanssa olemme tehneet pitkään yhteistyötä. Selvitämme tarvittavan tahon, joka vastaa yrityksesi tarpeita. Emme myöskään myönnä alkuperätodistuksia, vaan niitä voi pyytää Keskuskauppakamarilta tai muilta alueellisilta kauppakamareilta Suomessa.

Pärjääkö Venäjän-kaupassa englannilla vai olisiko hyvä osata venäjää?
Venäjällä englannin kielen osaaminen on yleistynyt, joten nykyään pärjää englannilla. Venäjän kielen taito on kuitenkin suositeltavaa. Voimme suositella tarvittaessa hyviä venäjän kielen kursseja tai taitavia ja hyviä tulkkeja/kääntäjiä. Sopimusten laatimisessa suosittelemme käyttämään kääntäjää. Kauppakamarimme juristi antaa sopimuksiin liittyvää perusneuvontaa.

Mitä riskejä Venäjän markkinoilla on?
Venäjän markkinoilla on riskinsä, kuten muillakin kansainvälisillä markkinoilla, eli on syytä varmistua kauppakumppanin taustoista ja esimerkiksi maksukyvystä sekä laatia asianmukaiset sopimukset.
Suosittelemme lämpimästi olemaan yhteydessä meidän yritysneuvojiimme.

Kuinka pitkä jäsenyys on?
Jäsenkausi on kalenterivuosi. Liittymisvuoden maksu porrastetaan liittymisajankohdan mukaan.

Pitäisikö olla kokemusta kansainvälisestä kaupasta, kun lähtee Venäjän markkinoille?
Meidän jäsenenämme pääset oppimaan Venäjän liiketoimintaympäristöstä parhailta asiantuntijoilta. Järjestämme säännöllisesti koulutuksia, joissa kartutat tietämystäsi venäläisestä bisneskäyttäytymisestä, lainsäädännöstä tai kulttuurista. Verkkokoulutukset ovat jäsenellemme maksuttomia.

Mitkä alat ovat edustettuna kauppakamarimme verkostossa?
Kauppakamarimme suurimpia aloja ovat mm. metsäsektori, kaivosala ja rakentaminen. Tuotamme mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille Venäjän markkinoilla.

Miten jäsenyys voi edistää minun liiketoimintaani Venäjän markkinoilla?
Suomalais-Venäläinen kauppakamari auttaa jäseniään menestymään Venäjän markkinoilla. Jäsenenä saat arvokasta tietoa markkinoista, henkilökohtaista neuvontaa ja pääset verkostoitumaan oman alasi parhaiden osaajien kanssa. Osana aktiivista verkostoamme saat täsmätietoa Venäjän markkinoista ensimmäisten joukossa.

Miksi kannattaa lähteä Venäjän markkinoille juuri nyt?
Venäjä on suuri markkinamaa, jossa on paljon kysyntää kulutustavaroille ja palveluille. Se on maantieteellisesti lähellä Suomea, jonne on hyvät kulkuyhteydet. Venäjällä on suuri tarve monipuolistaa talouttaan ja päivittää teollisuuttaan uusin ja vihrein ratkaisuin.

Onko Venäjän-kauppa mahdollista kiristyneissä pakoteolosuhteissa?
Pakotteet koskevat vain hyvin pientä osaa tavaroista, varsinaisesti tämä koskee elintarvikkeita. Laskelmien mukaan vain noin 5 % kaikista vientihyödykkeistä. Tietopankistamme saat kattavaa ja ajantasaista tietoa pakotteista. Tervetuloa myös mukaan pakotekoulutuksiin.

Mitkä ovat Pietarin ja Leningradin alueen meneillään olevat hankkeet?
Pietarissa toimii tällä hetkellä noin 300 suomalaista yritystä ja Leningradin alueella noin 40. Suurimmat hankkeet ovat  perinteisesti rakentaminen Pietarin kaikilla alueilla ja tieliikenneverkoston uusiminen sekä kaikenlainen uudelleenrakentaminen. Nousevia aloja ovat jätehuoltouudistukseen liittyvät projektit. Suunnitteilla on myös Pietarin sataman siirtäminen toiseen paikkaan ja uuden valtatien rakentaminen. Turismi, hotelli -ja ravintola-ala ovat edelleen suosittuja kohteita.

Venäjän lainsäädännössä tapahtuu jatkuvasti muutoksia. Miten saan tästä ajankohtaista tietoa?
Kauppakamarillamme on oma juristi, joka neuvoo jäseniämme. Tiedotamme Venäjän lainsäädännön uudistuksista ja muutoksista jäsenillemme viikoittaisilla jäsenkirjeillä sekä järjestämme koulutuksia. Pidämme jäseniämme ajan tasalla Venäjän muuttuvassa ympäristössä.

Millaista lisäarvoa jäsenyys voisi meille lisäksi tuoda maksuttoman neuvonnan lisäksi?
Jäsenenä pystyt seuraamaan vain jäsenille tuotettuja uutisia, osallistumaan jäsentilaisuuksiin eli klubeihin ja maksuttomiin verkkokoulutuksiin. Suomalais-Venäläinen kauppakamari on sinun tiimisi Venäjän-kaupassa.

Onko lisää kysymyksiä? Ole yhteydessä meihin, niin vastaamme mielellämme.

Back top top