Skip to Content
Elintarvikkeet ja tekstiilit Patrik Saarto
Avoin 1620
Atrian Venäjän tulos jäi tavoitteista

Atrian Venäjän tulos jäi tavoitteista

Atria raportoi raaka-ainekustannusten noususta Venäjällä.

  • Atrian kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto Venäjällä oli 19,4 miljoonaa ja tulos -0,8 miljoonaa euroa.
  • Tulosta painoivat heikentynyt ruplan, myynnin väheneminen vähittäiskauppoihin ja kohonneet raaka-ainekustannukset.
  • Samalla Sibylla- ja Food Service -tuotteiden myynti Venäjällä vahvistui viime vuodesta.

Ruplan heikentynyt kurssi ja myynnin väheneminen vähittäiskauppoihin painoivat Atrian tulosta Venäjällä myös kolmannella neljänneksellä, käy ilmi Atrian osavuosikatsauksesta. Myös raaka-ainekustannukset ovat Venäjällä kohonneet.

– Venäjän tulos ja liikevaihto jäivät tavoitteista. Liharaaka-aineiden hinta on noussut kahdessa piikissä – ensin keväällä ja toisen kerran syyskesällä. Tästä syystä marginaalitaso on alentunut, Atrian toimitusjohtaja Juha Gröhn sanoo osavuosikatsauksessa.

Kuiva ja kuuma kesä alensi myös satoa ympäri Eurooppaa, mistä johtuen viljan, peltokasvien ja eläinten rehujen hinnat ovat syksyllä nousseet. Venäjän ohella myös Ruotsi painoi konsernin tulosta heikon kruunun ja kohonneiden raaka-ainehintojen vuoksi.

Atrian mukaan ruplan heikkeneminen on vaikuttanut niin konsernin liikevaihtoon, tulokseen kuin pääomaankin. Ruplissa mitattuna Atrian liikevaihto Venäjällä laski heinä-syyskuussa neljä ja tammi-syyskuussa kaksi prosenttia.

Sibylla ja Food Service vahvistuivat

Atrian heinä-syyskuun liikevaihto Venäjällä oli 19,4 miljoonaa euroa (22,4 milj. euroa) ja liiketulos -0,8 miljoonaa euroa (1,3 milj. euroa).

Tammi-syyskuun liikevaihto Venäjällä oli 55,2 miljoonaa euroa (64,0 milj. euroa) ja liiketulos -1,4 miljoonaa euroa (0,1 milj. euroa).

Atrian Sibylla- ja Food Service -tuotteiden myynti Venäjällä kuitenkin vahvistui edellisvuoteen verrattuna.

Samalla Atrian liikevoitto vahvistui Suomessa, Tanskassa ja Virossa. Kaikkiaan konserni teki kolmanneksella 12,7 miljoonan euron positiivisen tuloksen.

Aiemmin aiheesta:

Ruplan kurssi ja pienentynyt myynti vähittäiskauppaan painoivat Atria Venäjän liikevaihtoa

Keskustelua aiheesta

Back top top