Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 698
Esko Aho nimitettiin Suomalais-Venäläisen kauppakamarin kunniajäseneksi

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen, kunniajäseneksi valittu Esko Aho sekä hallituksen puheenjohtaja Ilkka Salonen syyskokouksessa.

Esko Aho nimitettiin Suomalais-Venäläisen kauppakamarin kunniajäseneksi

Kauppakamarin hallitukseen valittiin kolme uutta jäsentä.

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin pitkäaikainen puheenjohtaja Esko Aho on nimitetty Suomalais-Venäläisen kauppakamarin kunniajäseneksi.

Aho toimi Kamarin hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2013 kevääseen 2019. Aho nimitettiin kunniajäseneksi syyskokouksessa 2019.

– Tämä oli hieno kokemus. En lähtenyt siksi, että olisin kyllästynyt, vaan siksi, että oli aika siirtyä eläkkeelle, Aho sanoi nimityksen jälkeen.

Ahon mukaan etenkin kriisien aikaan on ollut aina tärkeää, että poliittinen johto ja elinkeinoelämä elävät tietyllä tavalla synkronoidusti, mutta eivät liikaa toistensa varpaille astuen. Elinkeinoelämän keskuudessa on viime vuosien tyrskyissäkin kyetty pitämään yhteyksistä kiinni.

– Venäjä on tuossa ja pysyy siinä. On äärimmäisen tärkeää, että me osaamme Venäjämme ja se ei tapahdu istumalla kabineteissa ja miettimällä toimituksissa asioita, vaan se tapahtuu sillä tavalla, että Venäjällä käydään, venäläisten kanssa ollaan tekemisissä ja harjoitetaan kaikenlaista yhteistoimintaa, Aho neuvoi.

Syyskokous

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Salonen ja toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

Uusia jäseniä hallitukseen

Syyskokous on valitsi hallituksen puheenjohtajaksi Ilkka Salosen ja varapuheenjohtajiksi Elina Björklundin ja Mikael Pentikäisen. Hallituksen uusiksi jäseniksi valittiin Mona GrannenfeltReijo Kangas ja Tapani Kiiski.

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin puheenjohtajat ja uusi hallitus vuosille 2020  2021:

Puheenjohtaja Ilkka SalonenEast Office Oy
Varapuheenjohtajat Elina Björklund, Reima Oy ja Mikael Pentikäinen, Suomen Yrittäjät ry 

Hallituksen jäsenet:
Mona GrannenfeltNanten Group Oy
Esa Hyvärinen, Fortum Oyj
Kari Kauniskangas, YIT Oyj
Reijo Kangas, Business Finland Oy
Tapani KiiskiRaute Oy
Pekka Kovanen, KPA Unicon Oy
Jussi Kuutsa, Posti Group Oyj
Hanna Laurén, Finnair Oyj
Elisa Markula, Tikkurila Oyj
Kai Paananen, SET Group
Juho Romakkaniemi, Keskuskauppakamari  

– Lämpimät onnittelut kaikille valituille ja erityisesti uusille hallituksen jäsenilleKiitämme hallituksesta pois jäänei jäseniä Etelä-Savon maakuntaliiton Pentti Mäkistä, Lumon International Oy:n Tapani Kinnusta ja Tieto Finland Oy:n Markus Suomea aktiivisesta hallitustyöstä ja hyvästä panoksesta strategiatyössämme, Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen sanoi syyskokouksessa. 

Lue myös:

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin puheenjohtajat ja hallitus on valittu vuosiksi 2020 – 2021

Puheenjohtaja vaihtui kiertotalouden merkeissä

Keskustelua aiheesta

Back top top