Skip to Content
Investoinnit ja hankkeet Patrik Saarto
Avoin 487
Fortumin ja RUSNANON sijoitusrahasto sopi tuulivoimakapasiteetin rakentamisesta Kalmukiaan

Fortumin ja RUSNANON sijoitusrahasto sopi tuulivoimakapasiteetin rakentamisesta Kalmukiaan

Ei-sitova yhteistyösopimus koskee korkeintaan 450 MW tuulivoimakapasiteettia.

  • Fortumin ja RUSNANON sijoitusrahasto sopi yhteistyöstä koskien enintään 450 MW tuulivoimakapasiteettia.
  • Ei-sitovan yhteistyösopimuksen mukaan rakentaminen ajoittuu vuosille 2018-2021.
  • Fortumin ja RUSNANON sijoitusrahastolla on tällä hetkellä oikeudet miltei 2000 MW:n tuulivoimakapasiteetin rakentamiseen Venäjällä.

Fortumin ja RUSNANOn sijoitusrahasto on sopinut Kalmukian aluehallinnon kanssa ei-sitovan yhteistyösopimuksen enintään 450 MW:n tuulivoimakapasiteetin rakentamisesta vuosina 2018-2021, Fortum uutisoi. Jokaisesta projektista tehdään erillinen sopimus.

– Kalmukian tasavallassa on suuri potentiaali uusiutuvien energianlähteiden käyttöön, tuulivoima mukaan lukien. Olemme varmoja, että kiitos aktiivisen yhteistyön Kalmukian hallituksen kanssa, voimme tehdä Kalmukiasta yhden tuulivoiman kehittämisen keskuksista, sijoitusrahaston toimitusjohtaja Aleksandr Tšuvajev sanoo RUSNANOn tiedotteen mukaan.

Kalmukia on kehittänyt tuulivoimaa Venäjällä ensimmäisten joukossa ja antaa sille suuren painoarvon alueen kehittämisessä.

– Oman energiantuotannon kehittäminen on alueellemme ensisijaisen tärkeää. Olen varma, että yhteistyömme kehittyy ja toivon, että näemme pian ensimmäisiä tuloksia, sanoo puolestaan Kalmukian presidentti Aleksandr Orlov RUSNANON mukaan.

Fortumin ja RUSNANOn yhteinen sijoitusrahasto on voittanut vuosina 2017 ja 2018 oikeuden rakentaa lähes 2000 MW takuuhintaista tuulivoimakapasiteettia Venäjälle. Voimalat on tarkoitus ottaa käyttöön vuosien 2019-2023 aikana. Fortumilla on Venäjällä myös omia tuulivoimaprojekteja.

Lue lisää:

Fortum on voittanut oikeuden rakentaa takuuhintaista aurinko- ja tuulivoimaenergiaa Venäjälle

Fortumin ja RUSNANOn sijoitusrahasto rakentaa ensimmäisen 50 megawatin tuulipuiston Venäjälle

Keskustelua aiheesta

Back top top