Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 1030
Kevään 2020 Venäjän-kaupan barometri on julkaistu

Kevään 2020 Venäjän-kaupan barometri on julkaistu

Koronakriisi syö ruplaa ja vientinäkymiä, selviää barometrista.

Suomalaisten yritysten odotukset viennin, tuonnin ja liiketoiminnan kehityksestä Venäjällä ovat heikentyneet, käy ilmi tuoreesta Venäjän-kaupan barometrista.

Koronakriisin ja öljyn hintasodan heikentämä rupla on noussut jälleen suurimmaksi ongelmaksi viennissä ja liiketoiminnassa Venäjällä. Uusiakin mahdollisuuksia tunnistetaan. Reilu kolmannes yrityksistä näkee Venäjän kansallisten projektien avaavan uusia liiketoimintamahdollisuuksia erityisesti jätehuollossa, rakennusalalla, metsäsektorilla ja teollisuudessa.

– Viime vuonna kasvuun lähtenyt Suomen Venäjän vienti näyttää törmäävän öljysodan, heikon ruplan ja koronan synnyttämään kriisiin. Yritysten arviot Venäjän talouden kehityksestä ovat romahtaneet, mutta usko omaan tekemiseen on säilynyt verrattain vahvana, vaikka odotukset ovat heikentyneet viime syksystä, kommentoi Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

Tutkimuksen tilaajina ovat Suomalais-Venäläinen kauppakamari SVKK, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Keskuskauppakamari, East Office of Finnish Industries ja Suomen Yrittäjät ja toteuttajana Taloustutkimus. Tiedonkeruu toteutettiin puhelinhaastatteluina ajanjaksolla 4.–27.3.2020.

Tulokset:

Venäjän-kaupan barometri, kevät 2020

Lue lisää:

Lehdistötiedote: Koronakriisi syö ruplaa ja vientinäkymiä, selviää Venäjän-kaupan barometrista

 

Keskustelua aiheesta

Back top top