Skip to Content
Laki ja tulli Patrik Saarto
Avoin 296
Lehtitiedot: Venäjällä harkitaan toistaiseksi voimassa olevan oleskeluluvan myöntämistä HQS-työluvallisille

Kuvituskuva.

Lehtitiedot: Venäjällä harkitaan toistaiseksi voimassa olevan oleskeluluvan myöntämistä HQS-työluvallisille

Venäjä pyrkii helpottamaan asiantuntijoiden jäämistä maahan.

Venäjän hallitus työstää lakimuutosta, jonka myötä Venäjällä oleskeluluvalla jo asuville ja työskenteleville HQS-työluvallisille myönnettäisiin toistaiseksi voimassa oleva oleskelulupa, kertoo Vedomosti. Tällä hetkellä oleskeluluvan määräaika on kytketty työsopimuksen ja työluvan kestoon.

Samalla muutos kiristäisi vaatimuksia HQS-työluvallisen palkkaa kohtaan. Palkan tulisi olla vähintään 750 000 ruplaa kvartaalissa, kun nyt vähimmäisvaatimus on 167 000 ruplaa kuukaudessa, eli 501 000 ruplaa kvartaalissa.

Lakimuutoksessa kiristetään myös työnantajien velvollisuuksia. Tällä hetkellä yritykseltä kielletään ulkomaisten asiantuntijoiden tuominen maahan kahdeksi vuodeksi, jos se on laiminlyönyt velvollisuutensa heitä kohtaan tai jättänyt virheellisiä tai väärennettyjä tietoja sisäministeriöön. Uutena pykälänä tähän listaan lisättäisiin väärien tietojen jättäminen verottajalle.

Lakialoitteen takana on Venäjän talouskehitysministeriö. Oleskeluluvan keston pidentämistä perustellaan Venäjän epäsuotuisalla demografisella kehityksellä ja työvoiman rakenteellisella muutoksella. Lain on tarkoitus astua voimaan 1.9.2022.

Lue myös:

Mitä tapahtuu Venäjällä – pitääkö IPR-oikeuksien haltijoiden huolestua?

Duuma hyväksyi lain, jonka mukaan kehotus pakotteisiin Venäjää vastaan on rikos

Keskustelua aiheesta

Back top top