Skip to Content
Venäjän alueilta Patrik Saarto
Avoin 1846
Moskova ja Moskovan alue ottavat käyttöön lupajärjestelmän liikkumiseen - näin järjestelmä toimii

Kuva: Nikita Tikhomirov/Unsplash.

Moskova ja Moskovan alue ottavat käyttöön lupajärjestelmän liikkumiseen - näin järjestelmä toimii

Lupa on tilattavissa QR-koodina, tekstiviestillä tai puhelimitse.

Pari viikkoa sitten Moskova suunnitteli ottavansa käyttöön QR-koodijärjestelmän karanteenin valvomiseksi. Suunnitelmaa ei silloin viety käytäntöön, mutta nyt Moskova ja Moskovan alue ovat työstäneet yhdessä hieman laajemman lupajärjestelmän alueella liikkumista varten.

Kaikkien, jotka liikkuvat Moskovassa tai Moskovan alueella omalla tai julkisella liikennevälineellä, on hankittava jokaista matkaa varten lupa. Lupaa ei tarvitse liikkumiseen jalkaisin. Lupaa eivät tarvitse myöskään joidenkin alojen työntekijät, kuten viranomaiset, vartijat, asianajajat ja toimittajat.

Lupa on saatavissa joko QR-koodina, tekstiviestinä tai puhelimessa kerrottavana numerosarjana. Tekstiviestillä tai puhelimella tilattu lupa on 16 merkin sarja, jossa neljä ensimmäistä numeroa kertovat luvan päättymisajan.

Valvonta liikkumislupien avulla on voimassa keskiviikosta 15.4. alkaen.

Luvan voi hankkia QR-koodina Gosuslugi STOP Koronavirus -sovelluksen avulla. Sovellus löytyy puhelinten sovelluskaupasta.

Jos luvan haluaa hankkia tekstiviestillä tai soittamalla, on Moskovan asukkaiden on täytettävä ensin lomake mos.ru-sivustolla ja Moskovan alueen asukkaiden vastaavasti uslugi.mosreg.ru-sivustolla. Myös Moskovaan muualta tulevien on täytettävä lomake mos.ru-sivustolla.

Sovellukseen ja sivuistoille on annettava passitietonsa ja ilmoitettava suunnitellun matkan päämäärä. Luvan saa:

  • Moskovassa
    • tekstiviestitse numerosta 7377
    • soittamalla numerosta +7 (495) 777-77-77
  • Moskovan alueella
    • tekstiviestitse numerosta 0250
    • soittamalla numerosta 8-800-550-50-30

Kolme kategoriaa

Liikkumisluvalle on kolme kategoriaa, joista valita – matka työpaikalle, matka terveysasemalle ja muu matka.

Työpaikalle matkustamiseen saa kerralla huhtikuun loppuun asti voimassa olevan luvan, mikäli työpaikka on organisaatiossa, joka saa jatkaa toimintaansa huhtikuun työstä vapaalla jaksolla. Lupaa varten tarvitaan myös työpaikan nimi ja verotunnus.

Terveydenhuollon palveluita varten saa luvan, joka on voimassa yhden päivän. Päivien määrää ei ole rajattu. Lupaa varten on ilmoitettava määränpäänä oleva terveysasema ja suunniteltu reitti.

Muu matka tulee kyseeseen, kun matkustetaan esimerkiksi kauppaan tai mökille. Luvan saa yhdeksi päiväksi kerrallaan edestakaista matkustamista varten. Luvan voi saada korkeintaan kahtena päivänä viikossa. Lupaa varten tarvitaan tiedot reitistä ja määränpäästä.

Autolla liikkuvan on ilmoitettava lisäksi autonsa rekisterinumero, julkisilla liikkuvan Troika-kartan tai Strelka-sovelluksen käyttäjätiedot. Jos sääntöjä rikkoo, seuraa sakkorangaistus ja kiinni jäänyt passitetaan takaisin kotiin.

Lähde: RBK.

Lue myös:

Moskovassa huhtikuussa toimivien yritysten on ilmoitettava työntekijöistään kaupungille

Keskustelua aiheesta

Back top top