Skip to Content
Venäjän alueilta Patrik Saarto
Avoin 424
Moskova pidensi koronarajoituksiaan kuukaudella

Kuva: Felipe Simo/Unsplash

Moskova pidensi koronarajoituksiaan kuukaudella

Rajoitukset koskevat muun muassa etätyötä.

Moskovan pormestari Sergei Sobjanin on määrännyt lokakuun alussa asetettujen koronarajoitusten jatkamisesta 29.11. asti. Alkuperäinen määräys oli voimassa 28.10. asti.

Lokakuisten rajoitusten mukaan moskovalaisten työnantajien on siirrettävä vähintään 30 prosenttia työntekijöistään etätöihin koronapandemian torjumiseksi. Määräys koskee lähinnä toimistotyöntekijöitä.

Lisäksi määräyksen mukaan etätöihin on siirrettävä kaikki yli 65-vuotiaat työntekijät ja riskiryhmiin kuuluvat. Poikkeuksena ovat työntekijät, joiden läsnäolo työpaikalla on toiminnan kannalta kriittistä.

Sobjaninin mukaan määräyksen myötä siirtyi etätöihin 1,22 miljoonaa työntekijää. Etätyöntekijöiden ilmoittamisesta kaupungille syntyi keskustelua liittyen määräyksen yksityiskohtien laillisuuteen.

Moskovassa on todettu kaikkiaan 406 000 tartuntaa. Lokakuussa päivittäiset uudet tartuntamäärät ovat olleet 3000 ja 6000 tartunnan väliltä. Kaikkiaan Venäjällä on todettu pandemian aikana yli 1,5 miljoonaa tartuntaa.

Lue myös:

Venäjän kuluttajasuojaviranomainen asetti koko maahan maskipakon

Moskovan etätyömääräyksen yksityiskohdat puhuttavat – IT-järjestöt pitävät henkilötietojen keruuta lainvastaisena

Moskovan pormestari määräsi työnantajat siirtämään vähintään 30 prosenttia työntekijöistä etätöihin – koskee toimistotyöntekijöitä

 

Keskustelua aiheesta

Back top top