Skip to Content
Venäjän alueilta Patrik Saarto
Avoin 940
Moskovan pormestari määräsi työnantajat siirtämään vähintään 30 prosenttia työntekijöistä etätöihin - koskee toimistotyöntekijöitä

Kuva: Felipe Simo/Unsplash

Moskovan pormestari määräsi työnantajat siirtämään vähintään 30 prosenttia työntekijöistä etätöihin - koskee toimistotyöntekijöitä

Etätöissä ja työpaikoilla työskentelivien lukumäärät on ilmoitettava kaupungille.

Moskovan pormestari Sergei Sobjanin on antanut 1.10. määräyksen, jonka mukaan moskovalaisten työnantajien on siirrettävä vähintään 30 prosenttia työntekijöistään etätöihin aikaväliksi 5.10.-28.10. koronapandemian torjumiseksi.

Lisäksi määräyksen mukaan etätöihin on siirrettävä kaikki yli 65-vuotiaat työntekijät ja riskiryhmiin kuuluvat. Poikkeuksena ovat työntekijät, joiden läsnäolo työpaikalla on toiminnan kannalta kriittistä.

Työnantajien on määriteltävä, ketkä työntekijät siirtyvät etätöihin ja ketkä eivät. Etätöihin siirtyvien ja työpaikoille jäävien työntekijöiden lukumäärät, lähityön laji ja työnantajan  postinumero on ilmoitettava sähköpostitse, ilman henkilötietoja, osoitteeseen organization_size@mos.ru. Lisätietoja annetaan puhelinnumerosta +7 (495) 870-72-98.

Ei koske tuotantolaitoksia

Moskovan talouspolitiikasta vastaava varapormestari Vladimir Jefimov täsmentää Kommersantille, että määräys siirtää 30 prosenttia työntekijöistä koskee toimistotyöntekijöitä.

– On tärkeää huomauttaa, että kyse on nimenomaan toimistotyöntekijöistä. Kun puhutaan teollisuusyrityksistä, etenkin jos tuotanto on katkeamatonta, ymmärrämme, että etätyö on mahdotonta. Silloin on tietenkin oltava paikalla, eikä rajoitus koske heitä, Jefimov sanoo.

Jefimovin mukaan Moskovan johto suosittelee siirtämään etätöihin puolet työntekijöistä. Kaupungin arvion mukaan kyseessä on 1,8-2 miljoonaa työntekijää.

Sobjaninin määräys ei koske myöskään puolustusteollisuutta, lentokoneenrakennusta, Roskosmosta, Rosatomia, edellä mainittujen energiansaannista huolehtivia tahoja eikä terveydenhuoltoa.

Aiheesta aiemmin:

Sobjanin kehottaa moskovalaisyrityksiä maksimoimaan etätyön

Keskustelua aiheesta

Back top top