Skip to Content
Venäjän alueilta Patrik Saarto
Avoin 1302
Moskovassa huhtikuussa toimivien yritysten on ilmoitettava työntekijöistään kaupungille

Kuva: Nikita Tikhomirov/Unsplash.

Moskovassa huhtikuussa toimivien yritysten on ilmoitettava työntekijöistään kaupungille

Moskovan alueella ilmoitusta ei tarvitse tehdä.

Venäjän alueet ovat määritelleet tai määrittelemässä parhaillaan sääntöjä siitä, mitkä yritykset voivat jatkaa toimintaansa ja tuotantoaan huhtikuun työstä vapaalla jaksolla.

Moskovassa baarit, puodit, palvelut, kauppakeskukset ja puistot ovat kiinni huhtikuun loppuun, käy ilmi Moskovan pormestarin Sergei Sobjaninin 4.4. allekirjoittamasta ukaasista.

Auki saavat olla ruokakaupat, apteekit, puhelinkaupat, eläintarvikekaupat sekä muut välttämättömien tarvikkeiden myymälät. Ravintoloille on sallittu take-away-myynti sekä kotiintoimitus. Auki saavat olla myös henkilöstöruokalat.

Yritykset, joiden toiminta ei ole huhtikuun ajaksi kielletty, voivat jatkaa toimintaansa ja tuotantoaan, kunhan huolehtivat toimitilojensa puhtaudesta.

Yritysten on kuitenkin ilmoitettava työtehtävän luonteen vuoksi paikan päällä olevien, etätöissä olevien ja presidentin määräämällä palkallisella vapaalla olevien lukumäärä Moskovan kaupungille.

Lukumäärät ilmoitetaan sähköpostitse osoitteeseen organization_size@mos.ru ukaasin lopusta löytyvän liitteen 3 mukaisella lomakkeella. Apua saa numerosta +7 495 870-72-98, ukaasissa kerrotaan.

Moskovan alueella ilman ilmoitusta

Moskovan alueella on voimassa vastaavat rajoitukset kuin Moskovassakin, käy ilmi kuvernööri Andrei Vorobjovin 4.4. allekirjoittamasta asetuksesta.

Toimintaansa saavat jatkaa kaikk yritykset, joihin suorat kiellot eivät kohdistu. Moskovan alueen sivujen mukaan näitä ovat siis yritykset esimerkiksi teollisuuden, rakentamisen, logistiikan ja varastoinnin sekä maatalouden aloilla.

Myös palvelut, joissa ei tarvita suoraa ihmiskontaktia, kuten korjaamopalvelut ja kuriiripalvelut, saavat jatkaa toimintaansa.

Moskovan alueella toimivien yritysten on niin ikään huolehdittava toimitilojensa puhtaudesta ja määriteltävä, ketkä henkilöstöstä ovat töissä paikan päällä, ketkä etänä ja ketkä presidentin määräämällä palkallisella vapaalla.

Työntekijöiden lukumääriä ei asetuksen perusteella kuitenkaan tarvitse ilmoittaa. Moskovan alue suosittelee maksimoimaan etätöissä olevien työntekijöiden määrän, jos se vain on yrityksen toiminnan kannalta mahdollista.

Tulossa 17. huhtikuuta:

SVKK Training Online: Do you know how your business will change because of COVID-19?

Aiheesta aiemmin:

Osa Pietarin yrityksistä saa jatkaa toimintaansa huhtikuussa – yritysten ilmoitettava työntekijöidensä lukumäärä kaupungille 7.4. mennessä

Moskova pidentää karanteenia huhtikuun loppuun

Putin pidensi työstä vapaata jaksoa huhtikuun loppuun

Keskustelua aiheesta

Back top top