Skip to Content
Energia ja kaivannaiset Patrik Saarto
Avoin 618
NewPaakkola toimittaa kaivosteknologiaa Belgorodin alueelle

Belgorod. Gubkin sijaitsee Belgorodista koilliseen. Kuva: Petr Magera/Unsplash.

NewPaakkola toimittaa kaivosteknologiaa Belgorodin alueelle

Tilaus sisältää myös option toisesta toimituksesta.

Tervolalainen teollisuuden kuljetinjärjestelmiä valmistava ja huoltava NewPaakkola on saanut merkittävän tilauksen Gubkiniin, Belgorodin alueelle, kertoo Yle.

NewPaakkola toimittaa maanalaiseen kaivokseen kappalastaimen syöttöjärjestelmän, jossa on kaksi rinnakkaista linjaa. Järeällä järjestelmällä malmi annostellaan 23 tonnin annoksiksi kappalastaimelle. Asennusvalvonnasta ja käyttöönotosta vastaa kaksi vuotta sitten perustettu venäläinen tytäryhtiö NPRUS.

Sopimus sisältää myös option toisen samanlaisen järjestelmän toimittamisesta vuosina 2022-2023. Kauppasummaa ei ole julkistettu, mutta toimitusjohtaja Tommi Juntikka kertoo Ylelle kahden järjestelmän olevan yhteensä useamman miljoonan euron arvoinen toimitus.

NewPaakkola on toiminut Venäjän markkinoilla kuusi vuotta. Juntikan mukaan ennen koronaa yrityksen liikevaihto oli noin seitsemän miljoonaa euroa, josta kolmasosa tuli Venäjältä. Yhtiö on esimerkiksi toimittanut kuljetinjärjestelmän Venäjän pohjoisimmalle rautamalmikaivokselle Murmanskiin.

Lue myös:

Messujen kysyntä on Venäjällä voimissaan – tapahtumia on kyetty järjestämään viime syksystä alkaen

Venäjän teollisuuden näkymät kohenivat uusiin huippuihinsa toukokuussa

Keskustelua aiheesta

Back top top