Skip to Content
Metallit ja kemia Patrik Saarto
Avoin 132
Nokian Renkaat: Venäjän markkina odotettua heikompi

Nokian Renkaat: Venäjän markkina odotettua heikompi

Auto- ja rengasmarkkina jatkuu heikkona koko Euroopassa.

Nokian Renkaat raportoi pehmeistä markkinoista myös heinä-syyskuussa, käy ilmi yhtiön osavuosikatsauksesta.

Raskaissa renkaissa ja Vianorissa jatkui hyvä kehitys, mutta henkilöautonrenkaiden liikevaihto laski Euroopan auto- ja rengasmarkkinan jatkuessa heikkona.

– Tämä yhdessä korkeampien materiaali- ja laajentumiskustannusten kanssa vaikutti kannattavuuteen negatiivisesti, Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Hille Korhonen sanoo katsauksessa.

Nokian Renkaiden liikevaihto laski vertailukelpoisilla valuutoilla 1,2 prosenttia ja oli 357,3 miljoonaa euroa (356,9). Liikevoitto laski 67,5 miljoonaan euroon (85,9).

Venäjällä liikevaihto kasvoi vertailukelpoisilla valuutoilla 3,8 prosenttia ja oli 47,0 miljoonaa euroa (41,4).

Markkina jatkuu heikkona

Auto- ja rengasmarkkinat ovat heikentyneet myös Venäjällä. Sekä uusien autojen myynti että henkilöautonrenkaiden sisäänmyynti on laskenut tammi-syyskuussa 2 prosenttia.

– Venäjällä markkina on heikentynyt, mikä on selkeä muutos verrattuna vuoden alun odotuksiimme, Korhonen sanoo.

Nokian Renkaat odottaa henkilöautonrenkaiden kysynnän laskevan hieman ja raskaiden renkaiden kysynnän olevan viime vuoden tasolla. Talvirenkaiden sisäänmyynti yltää parhaimmillaan viime vuoden tasolle, kesärenkaiden sisäänmyynti laskee korkeiden varastotasojen myötä.

Uusien autojen myynnin odotetaan laskevan koko vuonna jopa viisi prosenttia edellisvuodesta heikosta taloustilanteesta ja reaalitulojen kasvun pysähtymisestä johtuen.

Aiheesta aiemmin:

Heikko taloustilanne painoi Nokian Renkaita Venäjällä toisella neljänneksellä

Keskustelua aiheesta

Back top top