Skip to Content
Venäjän alueilta Patrik Saarto
Avoin 777
Pietari kiristää koronarajoituksia - työnantajille suositus siirtää etätöihin niin paljon työntekijöitä kuin mahdollista

Kuvituskuva.

Pietari kiristää koronarajoituksia - työnantajille suositus siirtää etätöihin niin paljon työntekijöitä kuin mahdollista

Yli 65-vuotiaista lähityötä tekevistä on ilmoitettava kaupungille 26.10. mennessä.

Pietarin kuvernööri Aleksandr Beglov on 22.10. allekirjoittanut määräyksen uusista koronarajoituksista kaupungissa. Kyseessä on päivitys keväällä annettuun määräykseen 121.

Määräyksessä suositellaan, että työnantajat siirtäisivät niin suuren osan työntekijöistä etätöihin kuin vain on mahdollista. Fyysistä läsnäoloa vaativia juhlatilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi.

Yli 65-vuotiaiden työntekijöiden kohdalla on ilmoitettava Pietarin teollisuuspolitiikan komitealle, mikäli etätöihin siirtäminen on mahdotonta. Komitealle on ilmoitettava 26.10. mennessä kyseisten työntekijöiden puhelinnumerot ja syyt, joiden vuoksi heitä ei voi siirtää etätöihin.

Ilmoitus tehdään Pietarin yrittäjyyden kehittämisen ja tuen keskuksen sivuilla oman käyttäjätilin kautta.

Muutoksia aukioloaikoihin

Uuden määräyksen mukaan ravintoloiden, kahviloiden, baarien ja muiden ravitsemisalan yritysten on 26.10. alkaen suljettava ovensa yöajaksi, kello 23-06. Rajoitus ei koske kotiinkuljetusta eikä yleisten paikkojen myyntipisteitä, kuten rautatieasemilla, lentokentillä ja huoltoasemilla.

Jokainen yöksi suljettava toimipaikka on varustettava 1.11. mennessä QR-koodilla, joka on saatavissa Pietarin yrittäjyyden kehittämisen ja tuen keskuksen sivuilla oman käyttäjätilin kautta.

Väestön on 30.11. asti käytettävä suojavarusteita vieraillessaan myymälöissä ja ravitsemisalan liikkeissä sekä käyttäessään julkista liikennettä ja takseja.

Pietarin varakuvernööri Jevgeni Jelinin mukaan rajoitusten tarkoituksena ei ole sulkea paikkoja, vaan vain rajoittaa yöelämää. Rajoitusten kohdistuminen juuri ravitsemisalalle johtuu tartuntamääristä ja kaupungille syntyvistä kuluista.

– Teollisuusyritykset, etenkin ulkomaalaisomisteiset, eivät ole olleet merkittäviä tartuntalähteitä, Jelin sanoo Fontankalle.

Lue myös:

Pietari suosittelee etätyötä niille, joiden työnkuva sen mahdollistaa

Moskovan etätyömääräyksen yksityiskohdat puhuttavat – IT-järjestöt pitävät henkilötietojen keruuta lainvastaisena

Tulossa Suomalais-Venäläisen kauppakamarin jäsenille:

SVKK Club Online: Legal Update Covid-19

Keskustelua aiheesta

Back top top