Skip to Content
Venäjän alueilta Inga Kairo
Avoin 752
Pietarin kuvernööri määrää täydentäviä koronarajoituksia 30.10.–7.11. väliselle ajalle

Kuva: Valeria Nikitina/ Unsplash

Pietarin kuvernööri määrää täydentäviä koronarajoituksia 30.10.–7.11. väliselle ajalle

30.10.–7.11. välisenä aikana hotelleihin voi kirjautua vain QR-koodilla.

Teksti: Roy Eskelinen

Pietarin kuvernööri Aleksandr Beglov on määrännyt kaupunkiin 30.10.–7.11. kansallista työstä vapaata viikkoa täydentäviä koronarajoituksia.

Beglovin asetus seuraa Vladimir Putinin viime viikolla allekirjoittamaa koko Venäjää koskevaa päätöstä, joka sallii eri hallintoalueiden määrätä tiukempia koronarajoituksia pandemiatilanteen niin vaatiessa.

Kaikki Pietarin ravintolat ja ruokalat menevät kiinni 30.10.–7.11. välisenä aikana, lukuun ottamatta tuotantolaitosten työpaikkaruokaloita sekä huolto- ja rautatieasemien ruokaloita. Lisäksi vähittäiskaupat suljetaan, poikkeuksena apteekit, ruokakaupat ja lähikaupat.

Yleisterveyden lääkäripalvelut jäävät auki, mutta hammas- ja eläinlääkäriklinikat tulevat olemaan rajoitusten aikana auki vain hätätapauksissa.

Julkiset oppilaitokset siirtyvät ensi viikolla etäopetukseen. Asetus ei koske yksityisiä oppilaitoksia, mutta niitä kehotetaan toimimaan samalla tavalla. Päiväkodit ovat auki vain yhteiskunnan toiminnan kannalta tärkeissä asemissa toimivien lapsille.

Poikkeustila sulkee myös kulttuuri- ja urheilupalvelut sekä vapaa-ajan keskukset aikuisilta ja lapsilta. Pelkästään museot ja teatterit pysyvät auki aikuisille, joilla on QR-koodi.
30.10.–7.11. välisenä aikana hotelleihin voi kirjautua vain QR-koodilla.

Uudet rajoitukset eivät kumoa 1.11. alkaen käyttöönotettavia rajoituksia. Liki kaikkiin väliaikaisesti suljettaviin palveluihin vaaditaan jatkossa QR-koodia.

Lähde:
https://npa.gov.spb.ru/SpbGovSearch/Document/44347.html
https://www.interfax.ru/russia/799123

 

Työviisumilla matkustavien pakollisista karanteeneista luovutaan Venäjällä

 

 

Keskustelua aiheesta

Back top top