Skip to Content
Venäjän alueilta Inga Kairo
Avoin 1864
Pietarissa ei rokoteta ulkomaalaisia koronavirusta vastaan

Pietarissa ei rokoteta ulkomaalaisia koronavirusta vastaan

Suomalaisille Moskovassa työskenteleville henkilöille on toistaiseksi annettu koronarokotuksia.

Venäläinen uutispalvelu Delovoi Peterburg ilmoitti helmikuun lopulla, etteivät ulkomaalaiset voi saada koronarokotetta Pietarissa. Rokotetta ei anneta muille kuin Venäjän kansalaisille edes maksua vastaan. Koronarokotuksen saamiseksi vaaditaan Venäjän kansalaisuus ja sairausvakuutus.

Vielä helmikuun toisella viikolla suomalaisille oli annettu koronarokotuksia Pietarissa. Rokotteiden saajat ovat olleet Venäjällä työskenteleviä suomalaisia, jotka ovat ottaneet pistokset yksityisklinikoilla.

Pietarissa on helmikuun lopulla ollut yli 150 rokotuspistettä. Rokotuspisteinä toimii niin kaupungin poliklinikoita kuin yksityisiä tahoja. Selkeästi suurin osa rokotuksista on annettu julkisen terveydenhuollon poliklinikoilla.

Moskovassa on rokotettu muutamia ulkomaalaisia diplomaatteja, sanoo Terveyskomitean  varajohtaja Andrei Sarana ja lisää, ettei Pietarissa tulisi ryhtyä tähän. Pietarin kaupungin terveysvaliokunnasta kuitenkin myönnetään, että muutamille ulkomaalaisille on annettu koronarokotuksia Pietarissa. Nämä ovat kuitenkin olleet yksittäistapauksia.

Moskovassa sitä vastoin edelleen puhutaan ulkomaalaisten rokottamisesta. Myös Yandex.Taksi on ehdottanut Moskovassa työskentelevien ulkomaalaisten rokottamista. Suomalaisille Moskovassa työskenteleville henkilöille on toistaiseksi annettu koronarokotuksia.

Pietari on Moskovaa jäljessä rokotustahdissa. Helmikuun alussa Pietarissa rokotettuja oli alle 2 % väestöstä. Maaliskuun alussa puolestaan Pietarissa oli rokotettu 250 000 henkilöä, kerrotaan terveysministeriöstä. Rokotustahti on kuitenkin kiristynyt Pietarissa.

Venäjällä on jo pitkään puhuttu koronaturismista, mutta ideaa ei ainakaan vielä pidetä ajankohtaisena. Koronaturismissa ulkomaalaisille ryhmille järjestettäisiin pakettimatkoja Venäjälle rokotteiden saamiseksi. Ajatusta on kritisoitu sen epärealistisuudesta ja siitä, että rokotteita tulisi ensin riittää omille kansalaisille.

Venäjän hallituksella ei ole ollut aikomustakaan rokottaa ulkomaan kansalaisia niin pitkään, kunnes kaikki venäläiset ovat halutessaan saaneet rokotteen. Rokotustahdin uskotaan kiihtyvän koko maassa kevään edetessä, ilmoittaa presidentin lehdistötiedottaja Dmitri Peskov.

Lisää aiheesta:

Venäjän koronatilanne kehittyy parempaan suuntaan

Moskovan koronatilanne parantunut – etätyömääräys muuttui suositukseksi

 

Keskustelua aiheesta

Back top top