Skip to Content
Venäjän alueet Patrik Saarto
Avoin 992
Osa Pietarin yrityksistä saa jatkaa toimintaansa huhtikuussa - yritysten ilmoitettava työntekijöidensä lukumäärä kaupungille 7.4. mennessä

Kuvituskuva.

Osa Pietarin yrityksistä saa jatkaa toimintaansa huhtikuussa - yritysten ilmoitettava työntekijöidensä lukumäärä kaupungille 7.4. mennessä

Yritysten on lisäksi laadittava hygieniasuunnitelma 10. huhtikuuta mennessä.

Pietari pitää kaikki yleisö- ja vapaa-ajankohteet sekä ei-välttämättömät palvelut ja kaupat suljettuina huhtikuun loppuun asti koronaviruspandemian ehkäisemiseksi, käy ilmi kuvernööri Aleksandr Beglovin allekirjoittamasta määräyksestä ja sen seliteosasta.

Taustalla on presidentti Vladimir Putinin ilmoittama työstä vapaa jakso, joka ulottuu tällä hetkellä huhtikuun loppuun saakka.

Yritykset, joita rajoitukset eivät koske, voivat johdon päätöksellä jatkaa toimintaansa. Yritysten on tällöin ilmoitettava toiminnan jatkamisesta Pietarin kaupungin teollisuuspolitiikan, investointien ja kaupan komitealle 7. huhtikuuta mennessä. Ilmoituksessa on kerrottava sekä työpaikalla töissä olevien että etätöissä olevien työntekijöiden lukumäärä.

Lisäksi yritysten on laadittava ja vahvistettava turvallisen toiminnan periaatteet koronaviruspandemian torjumiseksi 10. huhtikuuta mennessä.

Tarvittavat linkit, ohjeet ja mallit löytyvät tästä alempaa tästä uutisesta.

Mitä toimintoja Pietari rajoittaa?

Pietarin määräys tarkoittaa, että ravintolat, baarit ja yökerhot sekä palvelut, joissa asiakkaan on oltava läsnä, ovat kiinni huhtikuun loppuun asti. Take-away-myynti ja kotiintoimitus ravintoloista on kuitenkin sallittu.

Vähittäiskaupassa auki saavat olla ruokakaupat, apteekit, puhelinkaupat, lehtikioskit, tupakkakaupat, varaosamyymälät sekä välttämättömien tavaroiden myymälät.

Toimintaansa saavat jatkaa myös kriittisten toimialojen yritykset, välttämättömien tuotteiden valmistajat, näitä palvelevat logistiikan alan yritykset sekä teolliset yritykset. Yritysten on pidettävä huolta toimitilojensa puhtaudesta ja hygieniasta.

Ilmoita toiminnan jatkamisesta 7.4. mennessä.

Yritykset ilmoittavat toimintansa jatkamisesta Pietarin kaupungin teollisuuspolitiikan, investointien ja kaupan komitealle. Ohjeet löytyvät venäjäksi tästä linkistä ja ovat ladattavissa pdf-tiedostona tästä linkistä.

  1. Yrityksen on rekisteröidyttävä tai kirjauduttava Pietarin yrittäjyyden tuen ja kehittämisen keskuksen sivuille.
  2. Sivuilta, osiosta nimeltä ”Направление информации о численности работников”, löytyy banneri, jota klikkaamalla pääsee ilmoittamaan toimipaikassa ja etänä työskentelevien työntekijöiden lukumäärän.
  3. Kolme kenttää on täytettävä ja painettava ”lähetä”, ”Направить данные”.

Lähettämisen yhteydessä on mahdollista ladata ilmoituksesta sähköinen todistus, jossa on mukana yksilöllinen ID-koodi. Keskuksen sivuille kirjautuminen voi tulla kyseeseen vastaavissa tilanteissa myös jatkossa.

Laadi ja vahvista turvallisen toiminnan perusteet 10.4. mennessä

Venäjänkielinen malli turvallisen toiminnan perusteista koronaviruksen torjunnassa löytyy tästä linkistä. Kyseessä on ohjeistus ja selvitys yrityksen toimista toimitilojen puhtauden ylläpitämiseksi.

Käytännön kysymyksiä varten Pietari on avannut ”kuuman linjan” numeroon 498‑85‑01.

Lue myös:

Putin pidensi työstä vapaata jaksoa huhtikuun loppuun

 

Keskustelua aiheesta

Back top top