Skip to Content
Logistiikka ja huolto Inga Kairo
Avoin 1100
Pikajunalla Pietariin  – VR avaamassa henkilöliikenteen uudestaan jouluksi

Kuvituskuva: Jeshoos.com/Unsplash

Pikajunalla Pietariin – VR avaamassa henkilöliikenteen uudestaan jouluksi

Toisin kuin Allegro-junat, Moskovaan kulkeva Tolstoi on RŽD:n hallinnoima, eikä VR pysty vaikuttamaan sen toiminnan alkamiseen.

Teksti: Roy Eskelinen

Vainikkalan raja-asema avataan jälleen henkilöliikenteelle 18.10.2021 alkaen, toteaa Valtioneuvoston kanslia tiedotteessaan.

Henkilöjunaliikenne Venäjälle ei ala kuitenkaan heti. VR:n sisäisten järjestelyiden lisäksi sen on sovittava liikenteen avaamisesta Venäjän rautateiden eli RŽD:n kanssa.

Tavoiteaikataulu on, että junaliikenne palautuisi sekä Pietariin että Moskovaan joulusesongiksi, kertoo kanava Profile. Ensi viikolla tiedotettaneen asiasta tarkemmin, uutisoi MTV.

Toisin kuin Allegro-junat, Moskovaan kulkeva Tolstoi on RŽD:n hallinnoima, eikä VR pysty vaikuttamaan sen toiminnan alkamiseen, kertoo Ylelle VR:n Venäjän liikenteen johtaja Viktoria Hurri.

Nykyiset maahantulorajoitukset säilyvät: Suomeen saa jatkossakin tulla vain täydellä EU:n hyväksymällä rokotesarjalla tai välttämättömästä syystä, kunhan oireettomuutensa todistaa PCR-testillä.

Rajavartiolaitos on kertonut voivansa aloittaa tarvittavat rajatarkastukset Vainikkalan raja-asemalla henkilöjunaliikenteen palautuessa.

Uudet ohjeet rajanylitykseen koronapandemian aikana 18.10.2021 alkaen.

Pelipaikoilla Pietarissa

Keskustelua aiheesta

Back top top