Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 700
Puheenjohtajan pöytä: lokalisaatio tulee pysymään Venäjän markkinoilla

Puheenjohtajan pöytä: lokalisaatio tulee pysymään Venäjän markkinoilla

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin tapahtumasyksy käynnistyi tuoreen puheenjohtajan puheenvuorolla.

Protektionismin virtaukset ovat globaaleja, mutta minkälaisen muodon se saa Venäjällä, riippuu venäläisestä kulttuurista, arvioi Suomalais-Venäläisen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Salonen.

Salonen esiintyi perjantai Helsingissä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin tapahtumasyksyn käynnistäneessä Puheenjohtajan pöytä -tilaisuudessa.

Yksi Venäjän talouspolitiikan viime aikojen trendeistä on ollut paikallisen tuotannon korostaminen. Venäjän kannalta politiikan haasteena on, että Venäjällä ei tuoteta kaikkea, ulkomaisilta yrityksiltä taas edellytetään enemmän dialogia.

– Siitä voi tykätä tai olla tykkäämättä, mutta jos haluaa Venäjän markkinoilla toimia, se on tekijä, joka täytyy ottaa huomioon. Venäjällä täytyy käydä keskustelua partnereiden kanssa ja löytää ratkaisu siihen, Salonen neuvoo.

Salosen mukaan Venäjällä voi silti ehdottomasti tehdä bisnestä, sillä maa on loppujen lopuksi vauras ja verrattain ennustettava.

– Väittäisin, että Venäjällä toimivien yritysten tulos on erittäin hyvä, kun mitään kriisiä ei ole käynnissä, hän sanoo.

Lue myös:

Selvitys: Suomi tunnetaan Venäjällä luonnosta ja korkealaatuisista tuotteista

Venäjän-kaupan kauniit ja rohkeat SuomiAreenassa – katso keskustelu

 

 

Keskustelua aiheesta

Back top top