Skip to Content
Ympäristö ja terveys Patrik Saarto
Avoin 179
RBK: Vararakennusministeri Nikita Stasišin nousemassa Venäjän valtiollisen jäteoperaattorin johtoon

Kuva: Gary Chan/Unsplash.

RBK: Vararakennusministeri Nikita Stasišin nousemassa Venäjän valtiollisen jäteoperaattorin johtoon

Valtiollinen operaattori on ollut vailla johtajaa jo kaksi kuukautta.

  • Denis Butsajev erosi Venäjän jäteoperaattorin johtajan tehtävästä marraskuussa.
  • Uutta johtajaa ei ole vieläkään valittu ja hallituksen ero saattaa lykätä valintaa lisää.
  • Lähteiden mukaan uusi johtaja olisi nousemassa rakennusministeriöstä.

Venäjän jäteoperaattorin uudeksi johtajaksi saattaa nousta toimitusministeriöksi muuttuneen hallituksen vararakennusministeri Nikita Stasišin, uutisoi RBK.

RBK:n tieto on peräisin jätealan yrityksen huippujohtajalta ja sen on vahvistanut kanavalle sekä REO:a lähellä oleva lähde että federaation virkamies. Rakennusministeriöstä tietoa sen sijaan ei vahvistettu ja REO kieltäytyi kommentoimasta.

Nikita Stasišinin vastuulla rakennusministeriössä on ollut asuinrakentaminen. Vuonna 1986 syntynyt Satsišin on työskennellyt virkamisuransa sekä Pietarissa että Moskovassa vastaten muun muassa liikenneinfrasta.

Asumisen parissa hän on työskennellyt rakennusministeriössä vuodesta 2013, nousten vararakennusministeriksi vuonna 2016.

Paikka vailla täyttäjää

Venäjän valtiollinen jäteoperaattori REO on ollut vailla johtajaa sitten marraskuun 22. päivän, jolloin Denis Butsajev jätti tehtävänsä vain yhdeksän kuukauden jälkeen. Virkaatekevänä johtajana on toiminut REO:n varajohtaja Sergei Koroljov.

Pian Butsajevin irtisanoutumisen jälkeen uudeksi johtajaksi povattiin valtiontalouden tarkastusviraston tilintarkastajaa Mihail Meniä. Men on työskennellyt aikaisemmin rakentamisen ja kunnallistekniikan ministerinä.

RBK:n mukaan Stasišin on tehtävää silmällä pitäen tavannut tammikuun alussa pääministeri Dmitri Medvedviä, mutta jättänyt saapumatta tutustumisvierailulle REO:on 15. päivä, jolloin Venäjän hallitus erosi.

Hallituksen eron uskotaan viivästyttävän uuden johtajan valintaa edelleen.

Lue myös:

Venäjän valtiollisen jäteoperaattorin johtaja Denis Butsajev on jättänyt tehtävänsä

Taloudelliset haasteet varjostavat Venäjän jäteuudistusta

Keskustelua aiheesta

Back top top