Skip to Content
Venäjän alueet Patrik Saarto
Avoin 158
Sobjanin kehottaa moskovalaisyrityksiä maksimoimaan etätyön

Kuva: Nikita Tikhomirov/Unsplash.

Sobjanin kehottaa moskovalaisyrityksiä maksimoimaan etätyön

Uudet tartunnat ovat palanneet Moskovassa kesäkuun tasolle.

Moskovan pormestari Sergei Sobjanin kehottaa sivuillaan moskovalaisia yrityksiä palaamaan mahdollisimman laajoihin etätyökäytäntöihin koronapandemian kiihtyessä uudelleen.

Sobjaninin mukaan yritykset antoivat keväällä merkittävän panoksen pandemian taltuttamiseen siirtämällä työntekijänsä etätöihin. Kesän mittaan työntekijät palasivat takaisin työpaikoilleen.

– Nyt kuitenkin pyydän ja kehotan syvästi siirtämään niin paljon työntekijöitä etätöihin kuin mahdollista, tietenkin haittaamatta liiketoimintanne prosesseja ja kuluttajien tarpeita, Sobjanin kirjoittaa.

Lisäksi pormestari painottaa toimitilojen puhtaudesta huolehtimisen ja työntekijöiden terveydentilan seuraamisen tärkeyttä sekä maskien ja käsineiden käyttämistä. Sobjanin suuntaa viestinsä myös ikäihmisille ja kroonisesti sairaille, joiden ulkona liikkumisen hän toivoo pysyvän mahdollisimman vähäisenä.

Kevääseen verrattuna Sobjanin kertoo tilanteen olevan kuitenkin jo lähtökohtaisesti parempi, sillä korona ei enää ole uusi ja tuntematon ilmiö. RBK:n mukaan tartuntamäärät Moskovassa ovat syyskuun aikana nousseet yli tuhanteen uuteen tapaukseen päivässä ensimmäistä kertaa sitten kesäkuun lopun. Kaikkiaan pääkaupungissa on sairastunut 282 000 henkilöä, joista 243 000 on jo toipunut.

Aiheesta aiemmin:

Moskova alkaa avautua karanteenista – Sobjanin ilmoitti rajoitusten purkamisesta asteittain kesäkuun kuluessa

Keskustelua aiheesta

Back top top