Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 1685
Suomalais-Venäläinen kauppakamari on mukana Venäjällä työskentelevien pakollisia terveystarkastuksia koskevassa kannanotossa

Kuva: comrade_petruha/Pixabay

Suomalais-Venäläinen kauppakamari on mukana Venäjällä työskentelevien pakollisia terveystarkastuksia koskevassa kannanotossa

Venäjälle työtehtäviin matkaavilta vaaditaan lääkärintarkastus, sormenjäljet ja valokuvaus maaliskuusta 2022 alkaen.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari on yhdessä yhdeksän muun kansainvälisen elinkeinoelämän järjestön kanssa lähestynyt Venäjän varapääministereitä Andrei Belousovia ja Tatjana Golikovaa kannanotolla koskien terveystarkastuksia ja muita vaatimuksia Venäjällä työskenteleviltä ulkomaalaisilta.

Venäjällä on astumassa 1.3.2022 voimaan uudet säännöt, jotka tekevät sormenjälkien ottamisen, henkilön valokuvaamisen sekä lääkärintarkastuksen pakollisiksi työtehtäviin saapuville tai Venäjällä pitkäaikaisesti oleskeleville ulkomaalaisille ja heidän perheenjäsenilleen, mukaanlukien yli 6-vuotiaat lapset.

Mukana kannanotossa ovat Suomalais-Venäläisen kauppakamarin ohella Saksalais-venäläinen kauppakamari, AmCham, Brittiläis-venäläinen kauppakamari, Ranskalais-venäläinen kauppa- ja teollisuuskamari, italialaisten teollisuudenharjoittajien «Confindustria Russia», Japanin ulkomaankauppakamari Venäjällä, Itävallan liittovaltion talouskamari WKO, Saksan Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft sekä eurooppalaisen elinkeinoelämän järjestö AEB.

Järjestöjen mukaan uudistus on yksi eniten huolta ja tyytymättömyyttä herättänyt laki Venäjällä pitkään aikaan. Monimutkaiset käytännöt, kuten terveystarkastuksen suorittaminen vain rajatussa joukossa terveysasemia ja tietojen toimittaminen henkilökohtaisesti Saharovon maahanmuuttokeskukseen Moskovan alueelle heikentävät Venäjän houkuttelevuutta työpaikkana ja liiketoimintaympäristönä merkittävästi.

– Johtavat teollisuusmaat kärsivät ennennäkemättömästä työvoima- ja osaajapulasta. Venäjä ei ole tästä poikkeus. Kilpailun tulevista investoinneista, parhaista työntekijöistä ja korkeasti koulutetuista osaajista tulevat häviämään ne maat, jotka eivät pysty tarjoamaan kansainvälisesti kilpailukykyisiä ehtoja yrityksille ja heidän henkilöstölleen, kommentoi Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen asiaa Vedomostille.

Lisää aiheesta:

Venäjälle työtehtäviin matkaavilta vaaditaan lääkärintarkastus, sormenjäljet ja valokuvaus maaliskuusta 2022 alkaen

Keskustelua aiheesta

Back top top