Skip to Content
Kamarin uutiset Satu Niemelä
Avoin 1375
Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Moskovan edustusto muuttaa

Rakennusfoorumi 2018 suurlähetystöllä.

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Moskovan edustusto muuttaa

Moskovan edustusto muuttaa Suomen Moskovan-suurlähetystön kanssa samaan osoitteeseen.

Pokrovski bulvarilla sijaitsevan toimiston viimeinen aukiolopäivä on 28.1.2020 ja uusi toimisto aukeaa maanantaina 3.2.2020 osoitteessa Kropotkinskij pereulok 15/17, Moskova. Lähin metroasema on Park kultury. Moskovan toimiston sähköpostiliikenteessä saattaa olla katkoksia 29. – 30.1. Muuton yhteydessä työntekijöiden puhelinnumerot vaihtuvat. Päivitetyt yhteystiedot löytyvät verkkosivuiltamme.

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin työtä Venäjällä johdetaan Moskovan edustustosta, jossa työskentelee Venäjän maajohtajan Jukka Huuhtasen vetämä Venäjän-kaupan asiantuntijatiimi. Alue on merkittävä suomalaiselle elinkeinoelämälle. Niin poliittinen kuin taloudellinenkin päätöksenteko ovat keskittyneet Moskovaan ja suomalaiset yritykset tarvitsevat apua ovien avaamiseen.

Moskovan edustuston tärkein tehtävä on tuoda suomalaisyrityksiä niin Moskovaan kuin muillekin Venäjän alueille. Suomalaisten yritysten potentiaalisia asiakkaita ja mahdollisuuksia on eri puolilla Venäjää, minkä vuoksi Kauppakamarin edustustot löytyvät myös Pietarista ja Jekaterinburgista.

Moskovan edustuston tärkein tehtävä on tuoda suomalaisyrityksiä niin Moskovaan kuin muillekin Venäjän alueille.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari tekee viranomais- ja yritysverkostoyhteistyötä tärkeiden Venäjän kaupunkien ja alueiden kanssa. Erityisen kiinteät suhteet ovat Moskovan kaupungin, Moskovan alueen, Pietarin kaupungin, Leningradin alueen, Tatarstanin, Jekaterinburgin kaupungin sekä Sverdlovskin alueen kanssa.

Edustusto kartoittaa myös muiden Venäjän alueiden liiketoimintamahdollisuuksia tapaamalla alueiden edustajia niin Moskovassa kuin muuallakin Venäjällä. Niiden ansiosta ovet avautuvat helposti ja yritykset pääsevät kiinni todellisiin mahdollisuuksiin.

Ovet avautuvat helposti ja yritykset pääsevät kiinni todellisiin mahdollisuuksiin.

Kauppakamarin toimintaa kehitetään jatkuvasti jäsenten ja asiakkaiden toiveita kuunnellen. Uudet digitaaliset työvälineet ja nopeat liikenneyhteydet mahdollistavat joustavan reagoinnin yritysten kysyntään maantieteestä riippumatta.

Team Finland

Suomalais-Venäläinen kauppakamari tekee tiivistä Team Finland -yhteistyötä Suomen Moskovan-suurlähetystön, Pietarin pääkonsulaatin ja muiden TF-toimijoiden kanssa.

– Olemme yksi vahvimmista suomalaisen liike-elämän toimijoista Venäjällä. Olen iloinen siitä, että lähes päivittäinen yhteistyömme tiivistyy entisestään, kun toimistomme avautuu nyt suurlähetystön tiloissa. Venäjän Team Finland -toimintaahan johtaa nimenomaan Suomen Moskovan-suurlähettiläs, sanoo Venäjän maajohtaja Jukka Huuhtanen Suomalais-Venäläisestä kauppakamarista.

”Olen iloinen siitä, että lähes päivittäinen yhteistyömme tiivistyy entisestään.”

Team Finland -verkosto Venäjällä edistää Suomen ja suomalaisten yritysten menestymistä maailmalla. Se kokoaa yhteen yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa edistävät valtiorahoitteiset toimijat ja niiden tarjoamat palvelut.

– Suomalais-Venäläinen kauppakamari on suurlähetystölle keskeinen kumppani Venäjällä. Ennen muuta SVKK:n muutto suurlähetystön tiloihin tiivistää ja sujuvoittaa jo ennestään hyvää yhteistyötämme. Päätavoitteena tietysti on, että tämä näkyy suomalaisille yrityksille entistä parempina ja tehokkaampina palveluina Venäjän markkinoilla toimittaessa. Sen eteen tulemme tekemään työtä nimenomaan yhdessä, sanoo Suomen Moskovan-suurlähettiläs Mikko Hautala.

Suurlähettiläs Hautalan mukaan kaikki Moskovan Team Finland -toimijat ovat muuton jälkeen saman katon alla.

– Tähän on jo pitkään pyrittykin. Synergiaedut ovat ilmeiset ja pääsemme viemään yhteistä Team Finland -suunnitelmaa läpi fyysisestikin yhtenä tiiminä. Moskovan upean suurlähetystökiinteistön käyttöaste kasvaa entisestään SVKK:n toiminnan myötä. Tämä on myös taloudellisesti järkevää, kertoo Mikko Hautala.

Kaikki Moskovan Team Finland -toimijat ovat muuton jälkeen saman katon alla.

Helmikuun alusta lähtien Kauppakamarin SVKK Clubit eli jäsentilaisuudet järjestetään uuden toimiston viereisessä monitoimitilassa. Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan samaan tapaan kuin aiemmin. Kulkuluvat hoituvat ilmoittautumisten perusteella.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari – ainutlaatuinen mahdollisuuksien verkosto

Suomalais-Venäläinen kauppakamari, SVKK, on johtava Venäjän-kaupan asiantuntijaorganisaatio, joka yhdistää suomalaisen osaamisen ja mahdollisuuksien Venäjän. Meillä työskentelee yli 20 Venäjän-kaupan asiantuntijaa, jotka palvelevat yli 660 suomalaista ja venäläistä jäsenyritystä sekä kaikkia Venäjän-kaupasta kiinnostuneita.

Rakennamme liiketoiminnan mahdollisuuksia Suomen ja Venäjän välille tarjoamalla yrityksille parhaan tavan hyödyntää Venäjän-kaupan mahdollisuudet. Meidän tärkein tehtävämme on auttaa asiakastamme menestymään. Meiltä saat aina ajantasaista ja luotettavaa tietoa Venäjän kaupasta ja liiketoimintaympäristöstä.

Jäsenyytemme

Keskustelua aiheesta

Back top top