Skip to Content
Venäjän alueilta Inga Kairo
Avoin 975
Suomalaiset yritysvieraat TF-vierailulla Tverissä

Kuva: Suomalais-Venäläinen kauppakamari

Suomalaiset yritysvieraat TF-vierailulla Tverissä

Tverin alueen teollisuustuotantokanta on uudistumassa, pääasialliset teollisuudenalat ovat konetekniikka, metalliala ja ruoanjalostusteollisuus.

Teksti: Roy Eskelinen

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin jäsenyritykset tutustuivat Tverin kaupungissa sijaitseviin yrityksiin, investointihankkeisiin ja teollisuuspuistoihin. Kauppakamari järjesti Team Finland -vierailun yhteistyössä Suomen Moskovan-suurlähetystön ja Tverin kaupungin kanssa. Suomalaisseuruetta johti suurlähetystön taloussuhteiden yksikön esimies Santeri Eriksson.

Matkalla yritysedustajat tutustuivat paikallisiin yrityksiin ja tuotantolaitoksiin. Vierailukohteina olivat polymeerejä valmistava Tverskoy Zavod Vtorichnikh Polimerov, rakennustarvikkeita ja maaleja valmistava Plastik-Stroimarket sekä Pauligin kahvipaahtimo. Pauligin paahtimo on suurin suomalaisyrityksen omistama tehdas Venäjällä.

Kuva: Paulig

Tehdasvierailuiden lisäksi suomalaisseurue verkostoitui paikallisiin yrityksiin Moi Bisnes -keskuksessa, jossa heille esiteltiin investointihankkeita sekä Borovlevo-2 ja Borovlevo-3 teollisuuspuistoja. Tverin alueen teollisuustuotantokanta on uudistumassa. Tverin pääasialliset teollisuudenalat ovat konetekniikka, metalliala ja ruoanjalostusteollisuus.

Moi Bisnes – keskuksen tapaamisessa puhunut kauppakamarin Moskovan edustuston yritysneuvoja Evgeniy Korobkin muistutti Suomalais-Venäläisen kauppakamarin yhdistäneen satoja suomalaisia ja venäläisiä toimijoita yhteen liiketoiminnan saralla jo seitsemänkymmenen viiden vuoden ajan.

paikallisetkin toimijat ovat yhä aktiivisempia toimijoita kansainvälisessä taloudessa

– Viime vuosien aikana venäläisten yritysten kansainvälistymisessä on kuitenkin näkynyt kiihtyvä muutos: paikallisetkin toimijat ovat yhä aktiivisempia toimijoita kansainvälisessä taloudessa, ja tarttuvat yhä hanakammin kansainvälistymismahdollisuuksiin, sanoi Evgeniy Korobkin.

Korobkinin näkemystä korostivat myös tveriläisten yritysten edustajat. Tverin valinta vierailukohteeksi ei ole sattumaa: sen loistava sijainti Pietarin ja Moskovan välisen liikenteen solmukohdassa tarjoaa kaupungissa sijaitseville yrityksille nopean pääsyn kahden miljoonakaupungin markkinoille. Lisäksi Tverin alueella on itsessään yli miljoona asukasta, ja sen talouskasvu on rivakampaa kuin muiden alueen verrokkikaupunkien.

Kaupungissa sijaitsee ennestään suomalaisten yritysten tehtaita, Pauligin lisäksi myös Fodescolla ja Parocilla on siellä tuotantoa. Kaupunki on tuttu monelle suomalaiselle venäjän kielen opiskelijalle vaihtokohteena. Tverin valtionyliopiston vaihto-opiskelu on osa Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa yhteistyöprojektia. Suomi ja suomalaiset siis tunnetaan kaupungissa hyvin.

 

Team Finland vie yli kaksikymmentä yritysedustajaa Jekaterinburgiin

Keskustelua aiheesta

Back top top