Skip to Content
Ulkomaankauppa ja liiketoiminta Patrik Saarto
Avoin 593
Suomen tavaravienti Venäjälle kasvoi viisi prosenttia lokakuussa

Suomen tavaravienti Venäjälle kasvoi viisi prosenttia lokakuussa

Tuonti Venäjältä kasvoi prosentin.

Suomen tavaravienti Venäjälle kasvoi lokakuussa viisi prosenttia vuodentakaisesta, käy ilmi Suomen Tullin tilastoista. Viennin arvo oli 314 miljoonaa euroa.

Vienti kasvoi etenkin raaka-aineet, pl. polttoaineet -tavararyhmässä, jossa kasvua oli 55 prosenttia ja viennin arvo 8,7 miljoonaa euroa.

Tavararyhmän suurimman nimekkeen, paperimassan, vienti kasvoi 142 prosenttia ja oli arvoltaan 3,2 miljoonaa euroa. Kumin vienti kasvoi 62 prosenttia ja oli arvoltaan 1,9 miljoonaa euroa.

Suurin viennin tavararyhmä oli perinteiseen tapaan koneet, laitteet ja kuljetusvälineet. Niiden vienti kasvoi yhdeksän prosenttia ja oli arvoltaan 146 miljoonaa euroa. Kasvua oli etenkin toimistokoneissa, voimakoneissa ja moottoreissa.

Tuonti kasvoi prosentin

Tavaroiden tuonti Venäjältä kasvoi lokakuussa prosentin vuodentakaisesta ja oli arvoltaan 723 miljoonaa euroa.

Poltto- ja voiteluaineiden sekä sähkövirran osuus tuonnista oli 492 miljoonaa euroa ja tavararyhmän tuonnissa oli kasvua kuusi prosenttia. Muiden raaka-aineiden tuonti oli arvoltaan 130 miljoonaa euroa 11 prosentin kasvulla.

Suurin kasvu oli valmiiden tavaroiden tuonnissa. Tavararyhmän tuonnin arvo kasvoi 29 prosenttia ja oli arvoltaan 1,5 miljoonaa euroa. Tuonnissa kasvoi etenkin tehdasvalmisteisten talojen, LVI- ja valaisinkalusteiden sekä kojeiden ja mittareiden tavararyhmiin kuuluva tuonti.

Aiemmin aiheesta:

Tulli: vienti Venäjälle kasvoi syyskuussa 17 prosenttia


Tukenasi Venäjän-kaupassa:

Palvelut yrityksille

Keskustelua aiheesta

Back top top