Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 1868
Suomi on Pietarin-viennin kärkikaartia

Suomi on Pietarin-viennin kärkikaartia

Pietari ja Leningradin alue ovat Suomelle tärkeät lähimarkkinat.

Pietari ja kaupunkia ympäröivä Leningradin alue ovat suomalaisille historiallisesti tuttua seutua ja väestöltään Suomen kokoinen markkina.

Tämä ”kotikenttäetu” näkyy myös Pietarin ja Leningradin alueen ulkomaankaupassa. Naapurimetropolimme suurimpia kauppakumppaneita ovat monen muun Venäjän alueen tapaan Kiina, Saksa ja Hollanti, mutta myös Suomi kuuluu alueen tärkeimpiin kauppakumppaneihin.

Venäjän tullin tilastojen mukaan Suomen vienti Pietariin oli vuonna 2019 1,1 miljardia dollaria ja tuonti vajaa puoli miljardia.

Kaikkiaan vienti eri maista Pietariin oli 23 miljardia dollaria ja tuonti Pietarista 27,6 miljardia dollaria. Pietariin viedään ulkomailta etenkin kemianteollisuuden tuotteita ja terästä ja Pietarista tuodaan mineraalituotteita ja polttoaineita.

Suomen vienti Leningradin alueelle oli vuonna 2019 0,3 miljardia dollaria ja tuonti 0,6 miljardia.

Kaikkiaan vienti eri maista Leningradin alueelle oli 3,9 miljardia dollaria ja tuonti Leningradin alueelta 6,8 miljardia dollaria.

Leningradin alueelle viedään ulkomailta etenkin koneita ja liikennevälineitä sekä elintarvikkeita ja maatalouden raaka-aineita. Leningradin alueelta tuodaan ulkomaille mineraalituotteiden ja polttoaineiden lisäksi myös kemianteollisuuden tuotteita.

Menestyksen julkiset salat

Lähde mukaan tutustumaan suomalaisyritysten menestystarinoihin ja jakamaan omasi Finnish Business -tapahtumaan huhtikuussa!

Tapahtuma järjestetään Crowne Plaza Airport St. Petersburg -hotellissa 23.4. Ohjelmassa on korkean tason puheenvuoroja, yritysten battle-paneeliskeskustelu teemalla Menestyksen julkiset salat sekä aina hyödyllinen Meet & Greet -osio.

Tutustu tapahtumaan ja ilmoita yrityksesi mukaan – myös kumppanuuspaketteja on vielä saatavilla.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari järjestää tapahtuman Team Finland -yhteistyönä Suomen Pietarin-pääkonsulaatin kanssa.

Katso myös:

Lue myös:

Uponor Finnish Business 2020 -tapahtuman kolmanneksi pääkumppaniksi

Keskustelua aiheesta

Back top top