Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 2735
Tarja auttaa yrityksiä Pietarissa

Tarja auttaa yrityksiä Pietarissa

Suomalais-Venäläinen kauppakamari vahvistaa läsnäoloaan ja toimintaansa Pietarissa.

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin kehityspäällikkö Tarja Teittinen siirtyi työskentelemään Pietarin toimistoon syyskuun alussa.

Kauppakamari vahvistaa läsnäoloaan ja toimintaansa Pietarissa, jossa on maailmanlaajuisesti suurin suomalaisten yritysten keskittymä ulkomailla. Luoteis-Venäjällä toimii noin 900 suomalaista yritystä.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari on osa aktiivista Team Finland Russia -verkostoa, joka tekee yhdessä työtä suomalaisten yritysten hyväksi. Pietari on suomalaisille yrityksille Venäjän-markkinoilla yleensä ensimmäinen kohde, josta lähdetään tutustumaan markkinoiden mahdollisuuksiin.

Luoteis-Venäjällä toimii noin 900 suomalaista yritystä.

Pietarissa tapahtuu paljon ja Kauppakamari haluaa ”lisää lihaksia” yritysten palvelukseen Pietarissa.

– Työskentelen kehityspäällikkönä ja vastaan meidän koulutustoiminnasta sekä palveluiden kehityksestä ja laadusta. Tämä työ jatkuu nyt Pietarista käsin ja saan aivan varmasti uusia, hyödyllisiä näkökulmia Kauppakamarin palveluiden kehittämiseen ja yritysten koulutustarpeisiin olemalla näin lähellä markkinaa, Tarja Teittinen kertoo.

Kehityspäällikkö Tarja Teittinen ja Senior Advisor Elena Marina Suomi-talolla Pietarissa.

Team Finland palveluksessanne

Teittinen koordinoi Pietarissa Kauppakamarin Team Finland -työtä. Toisin sanoen hän on mukana suunnittelemassa yhteisiä Team Finland -toimenpiteitä Luoteis-Venäjän alueelle yhdessä ulkoministeriön edustustojen, erityisesti pääkonsulaatin, ja muiden Team Finland-toimijoiden kanssa. Verkosto suunnittelee yhdessä vienninedistämismatkoja ja muita tapahtumia sekä jakaa keskenään tietoa.

– Olen toimistomme ensimmäinen kontakti yrityksille, minulta saat tietoa, miten voimme auttaa. Annan yritysneuvontaa ja pidän esityksiä ja luentoja Venäjän ja Suomen välisestä kaupasta Pietarissa vieraileville ryhmille, Teittinen sanoo.

”Olen toimistomme ensimmäinen kontakti yrityksille, minulta saat tietoa, miten voimme auttaa.”

Tärkeä osa Teittisen työtä on jalostaa eri kaupunkien johdon ja venäläisten yritysten kanssa käymien keskustelujen pohjalta tehtyjä avauksia oikeiksi käytännön toimenpiteiksi ja suomalaisten yritysten hyödyksi. Hän on mukana myös Suomi-talon kehittämisessä.

Teittisen mukaan on mielenkiintoista seurata Suomi-talon kehittymistä ja olla siinä mukana. Suomi-talo on Pietarissa keskellä kaupunkia suomalaisia yrityksiä varten, ja Kauppakamari on mukana kokonaisuudessa auttamassa yrityksiä menestymään.

Tutustu palveluihimme:

Palvelut yrityksille

Keskustelua aiheesta

Back top top