Skip to Content
Ulkomaankauppa ja liiketoiminta Patrik Saarto
Avoin 950
Tulli: Tavaravienti Venäjälle väheni 17 prosenttia marraskuussa

Tulli: Tavaravienti Venäjälle väheni 17 prosenttia marraskuussa

Tuonti Venäjältä väheni 12 prosenttia.

Suomen koko tavaravienti laski marraskuussa 12 prosenttia vuodentakaisesta ja oli arvoltaan lähes 5,1 miljardia euroa, käy ilmi Suomen Tullin tuoreesta ulkomaankaupan kuukausitilastosta.

Viennin lasku näkyy myös Venäjän-viennissä. Tavaravienti Venäjälle laski Tullin tilastojen mukaan marraskuussa 17 prosenttia ja oli arvoltaan 284,8 miljoonaa euroa.

Suurimman tavararyhmän, eli koneiden, laitteiden ja kuljetusvälineiden, vienti väheni 27 prosenttia ja oli arvoltaan yhteensä 123,5 miljoonaa euroa.

Valmistetut tavarat valmistusaineen mukaan -ryhmässä paperin, pahvin ja niistä valmistettujen tuotteiden vienti kasvoi neljä prosenttia ja oli arvoltaan 39,4 miljoonaa euroa.

Kemiallisten aineiden ja tuotteiden ryhmässä valmistamattomien muovien vienti kasvoi 13 prosenttia 14,2 miljoonaan euroon.

Tuonti väheni

Tavaratuonti Venäjältä Suomeen väheni marraskuussa 12 prosenttia ja oli arvoltaan 669,9 miljoonaa euroa.

Suurimmista tuonnin tavararyhmistä poltto- ja voiteluaineiden sekä sähkövirran tuonti väheni 15 prosenttia ja oli arvoltaan 446 miljoonaa euroa. Muiden raaka-aineiden tuonti kasvoi kaksi prosenttia ja oli arvoltaan 118 miljoonaa euroa.

Poltto- ja voiteluaineiden ryhmästä 361 miljoonaa euroa oli kivennäisöljyjä ja kivennäisöljytuotteita. Niiden tuonti väheni yhdeksän prosenttia.

Aiheesta aiemmin:

Tulli: vienti Venäjälle kasvoi syyskuussa 17 prosenttia

Tukenasi Venäjän-kaupassa:

Palvelut yrityksille

Keskustelua aiheesta

Back top top