Skip to Content
Ulkomaankauppa ja liiketoiminta Patrik Saarto
Avoin 1327
Tulli: vienti Venäjälle kasvoi syyskuussa 17 prosenttia

Tulli: vienti Venäjälle kasvoi syyskuussa 17 prosenttia

Tuonti Venäjältä väheni 14 prosenttia.

Suomen tavaravienti Venäjälle kasvoi syyskuussa 17 prosenttia edellisvuodesta, käy ilmi Suomen Tullin tilastoista. Viennin arvo oli 303 miljoonaa euroa.

Viennistä 127 miljoonaa oli koneita, laitteita ja kuljetusvälineitä, joiden vienti kasvoi 15 prosenttia. Moottoriajoneuvojen sekä teollisuuden koneiden ja laitteiden vienti kasvoi 28 prosenttia – ensin mainittuja vietiin 33 miljoonalla ja jälkimmäisiä 27 miljoonalla.

Valmistusaineen mukaan jaoteltujen valmiiden tavaroiden vienti kasvoi 44 prosenttia edellisvuodesta ja oli yhteensä 83 miljoonaa. Merkittävä osuus kasvusta tuli raudasta ja teräksestä valmistetuista tavaroista, joita vietiin 27,5 miljoonalla eurolla. Kasvu liittynee yhä kaasuputkien vientiin.

Suurin ryhmä tästä luokasta on kuitenkin paperi, pahvi ja niistä valmistetut tuotteet. Niiden vienti kasvoi syyskuussa 17 prosenttia ja oli arvoltaan 37 miljoonaa euroa.

Vienti ja tuonti

Tuonti väheni

Tavaroiden tuonti Venäjältä väheni syyskuussa 14 prosenttia edellisvuodesta. Tuonnin arvo 647 miljoonaa euroa.

Tuonti väheni kaikissa suurimmissa tuonnin ryhmissä, eli polttoaineissa ja energiassa, raaka-aineissa sekä kemiallisissa aineissa ja tuotteissa.

Poltto- ja voiteluaineiden sekä sähkövirran tuonti Venäjältä väheni 15 prosenttia ja oli arvoltaan 430,4 miljoonaa euroa. Raaka-aineiden tuonti väheni kaksi prosenttia ja oli arvoltaan 112 miljoonaa euroa.

Kemiallisten aineiden ja tuotteiden tuonti väheni 14 prosenttia ja oli arvoltaan 58 miljoonaa euroa.

Aiemmin aiheesta:

Tulli: Kaasuputkien vienti jatkui elokuussa – vienti Venäjälle kasvoi 47 prosenttia

Tukenasi Venäjän-kaupassa:

Palvelut yrityksille

Keskustelua aiheesta

Back top top