Skip to Content
Matkailu ja palvelut Patrik Saarto
Avoin 2238
Ulkoministeriö kevensi matkustussuositusta Venäjälle - nyt suositellaan vain tarpeettoman matkustamisen välttämistä

Kuva: John McArthur/Unsplash.

Ulkoministeriö kevensi matkustussuositusta Venäjälle - nyt suositellaan vain tarpeettoman matkustamisen välttämistä

Aiemmin suosituksena oli välttää kaikkea matkustamista.

Suomen ulkoministeriö on 4.9.2021 keventänyt matkustussuositustaan Venäjälle, käy ilmi ulkoministeriön sivuilta. Ministeriö on poistanut matkustussuosituksistaan lauseen ”Lisäksi vältä kaikkea matkustamista Brasiliaan, Etelä-Afrikkaan, Intiaan ja Venäjälle.”

Mikäli liikematkasi Venäjälle toteutuu, ota huomioon seuraavat asiat.

  1. Kaikki viisumityypit ovat olleet saatavilla tammikuun lopusta 2021 alkaen. Tekninen huolto -viisumi on poistunut käytöstä. Uutena matkan tarkoituksena on asennustyö (монтажные работы), joka on työviisumin alalaji.
  2. Lentoyhtiöiden ja maahantulon vaatimukset ovat kaksi eri asiaa. Ota etukäteen selvää, millaisia todistuksia lentoyhtiösi vaatii koneeseen nousemiseksi. Muista noudattaa vaatimuksia myös paluumatkalla.
  3. Maahantulo Venäjälle edellyttää korkeintaan 72 tuntia vanhan negatiivisen PCR-koronatestin. Todistuksen on oltava joko venäjän- tai englanninkielinen. Todistus vaaditaan myös kolmanteen maahan jatkavilta.
  4. 14 vuorokauden karanteeni on Venäjällä pakollinen ainoastaan työluvalla ja -viisumilla saapuvilla henkilöillä. Muiden osalta karanteenimääräys on peruttu.
  5. Tietoa tartuntatilanteesta ja rajoituksista Venäjän eri alueilla löytyy venäjäksi stopkoronavirus.rf-sivustolta.
  6. Suomeen palatessasi sinulta voidaan tartuntatautilain mukaan tarkistaa todistus negatiivisesta koronatestistä, sairastetusta taudista ja/tai annetuista rokotuksista. EU-maissa asuvat voivat esittää maahan tullessaan EU:n koronatodistuksen. Suomessa asuvat saavat EU:n koronatodistuksen Omakannasta.

Lisää tietoa matkustamisesta Venäjälle ja palaamisesta Suomeen tarjoavat esimerkiksi Suomen ulkoministeriöSuomen Moskovan suurlähetystöRajavartiolaitosValtioneuvostoTHL ja Lähialuematkat.

Aiemmin aiheesta:

Lähdössä Venäjälle? Ota nämä asiat huomioon liikematkalla

Keskustelua aiheesta

Back top top