Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 1017
Uutispalvelu, jäsenkirje ja kvartaalikatsaus jäsenten suosikkeja

Kuva: David Aymond/Unsplash

Uutispalvelu, jäsenkirje ja kvartaalikatsaus jäsenten suosikkeja

Suomalais-Venäläinen kauppakamari pyysi palautetta viestinnästään joulukuussa.

Uutispalvelu, jäsenkirje ja Venäjän talouden kvartaalikatsaus saivat parhaat pisteet Suomalais-Venäläisen kauppakamarin joulukuisessa kyselyssä, jossa pyydettiin jäseniltä palautetta viestinnästämme vuonna 2019.

Uutispalvelu sai asteikolla 0-5 yhteensä 4,20 pistettä, jäsenkirje 4,24 pistettä ja Venäjän talouden kvartaalikatsaus 4,27 pistettä. Pisteet ovat vastausten keskiarvoja.

Uutispalvelumme ja Venäjän talouden kvartaalikatsaus ovat jäsenetuja, joiden tavoitteena on tarjota jäsenillemme ajankohtaista tietoa Venäjän-kaupasta ja Venäjän taloudesta. Kvartaalikatsaus tuotetaan yhteistyössä East Office of Finnish Industriesin kanssa.

Sisällöt julkaistaan verkkosivuillamme, mutta jäsenet saavat ne myös suoraan sähköpostiinsa keskiviikkoisin lähetettävän jäsenkirjeen mukana.

Venäjä-tiedon lähteellä

Uutisten ja taloustiedon lisäksi pyrimme strategiamme mukaisesti lisäämään viestintämme kautta Venäjän-kaupan tietoisuutta ja tarjoamaan tarinoita jäsenverkostomme yrityksistä.

– Viestintämme tärkein tehtävä on kertoa liiketoiminnan mahdollisuuksista Suomen ja Venäjän välillä. Palvelemme yrityksiä tuomalla esille sen, mikä on paras tapa hyödyntää nämä Venäjän-kaupan mahdollisuudet, sanoo viestintä- ja markkinointijohtaja Satu Niemelä.

”Viestintämme tehtävä on kertoa liiketoiminnan mahdollisuuksista Suomen ja Venäjän välillä.”

Niemelän mukaan Suomalais-Venäläisen kauppakamarin jäsenyritykset selvästi arvostavat ajankohtaista ja yritysten strategista toimintaa tukevaa Venäjän-kaupan ja talouden uutisointia. Jäsenviestintä, johon kuuluu päivittäisen uutispalvelun lisäksi muun muassa painetut jäsenlehdet Venla ja Finvesti, on jäsenille suunnatuista palveluista tärkeimpiä.

– Jäsenlupauksemme mukaisesti annamme näkyvyyttä yrityksille artikkeleissa ja tapahtumissa. Vuonna 2019 kirjoitimme pelkästään printtilehdissämme yhdeksästä jäsenyrityksestä. Lisäksi jäsentilaisuudet ja tapahtumat tarjoavat yrityksille mahdollisuuksia päästä jakamaan tietotaitoa ja kokemuksia, Niemelä lisää.

Päivittäistä uutispalvelua tuottaa Kauppakamarin oma uutisdeski kahden toimittajan työpanoksella. Vuonna 2019 suomenkielisestä uutisoinnista vastaava toimittaja Patrik Saarto ja venäjänkielisestä vastaava toimittaja Inga Kairo tuottivat yhteensä pitkälti yli 600 ajankohtaista uutista suomeksi ja venäjäksi.

”Seuraamme toimialoja laidasta laitaan.”

– Työhön tuo haastetta se, että kohdealueemme on koko Venäjän laajuinen ja seuraamme toimialoja laidasta laitaan. Laaja perspektiivi muodostaa kuitenkin hyvän kokonaiskuvan Venäjän ja Venäjän-kaupan kehityksestä – toivottavasti saamme sen välitettyä jäsenillemme, Saarto sanoo.

Viestinnän palautekysely tehtiin 2. – 20.12.2019. Kiitokset kaikille kyselyyn vastanneille – otamme vastaukset huomioon viestintämme kehittämisessä.

Lue myös:

Strategiamme

Keskustelua aiheesta

Back top top