Skip to Content
Matkailu ja palvelut Patrik Saarto
Avoin 2744
Venäjä avaa lentoliikenteen Suomen kansalaisille tammikuun lopussa - "Ehdottoman hyvä uutinen"

Kuva: Yury Orlov/Unsplash

Venäjä avaa lentoliikenteen Suomen kansalaisille tammikuun lopussa - "Ehdottoman hyvä uutinen"

Finnair aloittaa lennot ensin Pietariin ja maaliskuussa myös Moskovaan.

Venäjä on päättänyt avata Suomen kansalaisille ja Suomessa oleskeluluvalla asuville pääsyn Venäjälle lentoteitse Moskovan ja Pietarin kautta, käy ilmi Venäjän hallituksen 25.1. julkaisemasta määräyksestä.

– Maahantulorajoitusten poistaminen oli ehdottoman hyvä uutinen ja se tuo helpotusta Venäjän markkinoilla toimivien yritysten arkeen. Hyvä on tietysti pitää mielessä, että tarpeetonta matkustamista tulee edelleen välttää ja matkustettaessa on noudatettava molempien maiden koronatestaukseen ja karanteeniin liittyviä ohjeita, sanoo Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari odottaa tarkennuksia ja lisätietoja Venäjän viisumien myöntämiseen liittyen.

Määräyksen mukaan myös Venäjän kansalaiset voivat matkustaa lentäen Suomeen. Suomi on rajannut maahanpääsyä Venäjältä esimerkiksi henkilöihin, joilla on omaisia tai omaisuutta Suomessa, eikä uusia viisumeita venäläisille tällä hetkellä myönnetä. Suomen ohella lentoliikenne aukeaa myös Vietnamin, Intian ja Qatarin kanssa.

Lentoliikenne kyseisten maiden kanssa käynnistyy 27. tammikuuta. Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Finnairilta saamien tietojen mukaan alkavien lentojen aikataulu on alustavasti seuraava:

Helsinki – Pietari 29.1. alkaen:

 1. AY 707 perjantaisin 12:05
 2. AY 705 sunnuntaisin 16:50

Helsinki – Pietari 28.3. alkaen:

 1. AY 701 joka päivä 07:55
 2. AY 707 joka päivä 12:25
 3. AY 705 joka päivä 17:00
 4. AY 703 ma-pe, su 23:55

Helsinki – Moskova 2.3. alkaen

 1. AY 715 torstaisin 7:20
 2. AY 713 tiistaisin ja lauantaisin 16:35

Helsinki – Moskova 28.3. alkaen

 1. AY 711 joka päivä 07:30
 2. AY 715 joka päivä 11:10
 3. AY 713 joka päivä 17:35

Aeroflot kertoi aikaisemmin 19. tammikuuta käynnistävänsä lentoliikenteen Moskovasta Helsinkiin 28.1. kahdesti viikossa, torstaisin ja lauantaisin. Aeroflot lensi Helsinkiin myös joulukuussa.

Maahan negatiivisella testillä

Suomen Moskovan-suurlähetystön mukaan Venäjälle päästäkseen on näytettävä korkeintaan kolme vuorokautta vanha negatiivinen koronatestitulos tai vaihtoehtoisesti tehtävä testi kolmen päivän kuluessa maahan saapumisesta. Testitulos on 15.7.2020 alkaen korvannut 14 vuorokauden karanteenin maista, joiden kohdalle sitä ei ole erikseen määrätty.

Aeroflotin mukaan kyseessä on nimenomaan nenänielusta otettu PCR-koronatesti. Kolmen päivän aika lasketaan näytteen antamisesta.

Pietarin Pulkovon lentoaseman mukaan saapuvat ulkomaiset matkustajat saavat lentokoneessa täytettäväkseen myös englannin- tai venäjänkielisen lomakkeen. Venäjän kansalaisten on rekisteröidyttävä gosuslugi-palveluun ja toimitettava koronatestin tulostiedot kolmen päivän kuluessa saapumisesta. Testi on tarvittaessa mahdollista tehdä myös lentoasemalla.

Moskovan Šeremetjevon lentoasema ohjeistaa käyttämään maskia ja käsineitä koko lennon ja lentokentällä oleskelun ajan. Myös Pulkovon kenttä tarjoaa tarvittaessa koronatestejä.

Aiemmin aiheesta:

Pietarissa todetaan päivittäin tuhansia uusia tartuntoja – tämä on koronatilanne Venäjällä vuoden 2021 alussa

Keskustelua aiheesta

Back top top