Skip to Content
Matkailu ja palvelut Patrik Saarto
Avoin 1474
Venäjä päivitti viisumityyppejä - asennustyöt saattavat vaatia jatkossa työviisumin

Kuvituskuva.

Venäjä päivitti viisumityyppejä - asennustyöt saattavat vaatia jatkossa työviisumin

HQS-työluvan voi saada nyt monikertaiseen maahanpääsyyn.

Venäjän hallitus on 21.12.2020 antamallaan määräyksellä päivittänyt viisumityyppejä ja matkan tarkoitusta koskevaa lainsäädäntöä 8.2.2021 alkaen, kertoo Lähialuematkat.

– Tekninen huolto -viisumi on poistunut käytöstä, eikä konsulaatti enää myönnä tätä viisumityyppiä. Uutena matkan tarkoituksena on asennustyö (монтажные работы), joka on työntekoviisumin alalaji, Lähialuematkat tiedottaa.

Asennustyö-viisumia varten työntekijän on solmittava työsuhde venäläisen asiakkaan kanssa ja virallinen kutsu tulee hankkia Venäjän sisäministeriöstä. Yrityksen suoralla kutsulla voi jatkossa anoa ainoastaan yleisliikematkaviisumia (business/ деловая).

Suomalais-Venäläisen kauppakamarin tietojen mukaan venäläiset yritykset suosisivat mielellään kyseistä työviisumia asennustöitä varten, mutta saattavat suostua liikematkaviisumiin kevyemmän prosessin vuoksi.

Lähialuematkojen mukaan ennen 8.2. myönnetyillä viisumeilla voi matkustaa normaalisti.

Maarajoilla ovat edelleen voimassa vanhat rajoitukset. Venäjälle pääsee maata pitkin esimerkiksi HQS-statuksella, jonka vahvistaa toimialakohtainen ministeriö. Teto erityisluvasta välitetään Venäjän sisäministeriölle, FSB:lle ja rajanylityspaikalle.

HQS-työlupia on saatavilla monikertaiseen maahanpääsyyn 9.2. alkaen.

Lentoliikenne avautui

Venäjä salli lentoliikenteen Helsingistä Moskovaan ja Pietariin 25.1. ja aloitti jälleen viisumeiden myöntämisen Suomessa e-viisumia lukuun ottamatta.

Venäjälle lentoteitse saapuessaan on näytettävä venäjän- tai englanninkielinen todistus negatiivisesta PCR-koronatestistä, jonka näyte on annettu korkeintaan kolme vuorokautta aikaisemmin. Töihin saapuvan henkilön on jäätävä lisäksi 14 vuorokauden karanteeniin ja tehtävä uusi PCR-koronatesti 10.-12. päivänä.

Aiheesta aiemmin:

Venäjän suurlähetystö: Venäjälle voi taas hakea kaikkia viisumeita

Venäjä avaa lentoliikenteen Suomen kansalaisille tammikuun lopussa – ”Ehdottoman hyvä uutinen”

HQS-työluvalla on päässyt Venäjälle koronankin aikana – ”Yhteistyö on sujunut erinomaisen hyvin”

Keskustelua aiheesta

Back top top