Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 783
Venäjän hallitus hyväksyi neljännen listan maahan pääsevistä HQS-asiantuntijoista

Venäjän hallitus hyväksyi neljännen listan maahan pääsevistä HQS-asiantuntijoista

Myös perheenjäsenet ovat päässeet jälleen mukaan listalle.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari ja East Office of Finnish Industries Oy ovat yhdessä AEB:n (Association of European Businesses) kanssa laatineet listoja HQS-asiantuntijoista (Highly qualified specialists) Venäjän viranomaisille suomalaisten yritysedustajien Venäjälle paluun mahdollistamiseksi.

Venäjän hallitus on 20.10.2020 hyväksynyt neljännen listan koskien noin 550 eurooppalaista erityisasiantuntijaa, jotka ovat ilmaisseet halukkuutensa palata Venäjälle työtehtäviin. Vaikuttamistyön myötä mukaan on nyt saatu uudelleen myös työntekijöiden perheenjäsenet, joiden osalta sääntöjä tulkittiin tiukemmin kolmannen listan kohdalla.

– Neljännen listan käsittely vei odotettua enemmän aikaa, mutta lopputuloksena myös HQS-työluvallisten perheenjäsenet pääsevät nyt matkustamaan Venäjälle. Suomalais-Venäläinen kauppakamari on muiden kansainvälisten kauppakamareiden kanssa vedonnut asiassa Venäjän hallitukseen ja nyt saatu päätös varmasti ilahduttaa perheellisiä HQS-työluvallisia, sanoo Suomalais-Venäläisen kauppakamarin Venäjän maajohtaja Jukka Huuhtanen.

Suomalais-Venäläinen kauppakamari ohjeistaa jatkossakin listalla olevat henkilökohtaisesti hakuprosessia varten.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Jukka Huuhtanen

Maajohtaja

jukka.huuhtanen@svkk.ru

+358 50 433 8168

+7 929 630 72 70

Lue myös:

HQS-asiantuntijoiden paluu Venäjälle

Venäjän hallitus hyväksyi kolmannen listan maahan pääsevistä HQS-asiantuntijoista

Keskustelua aiheesta

Back top top