Skip to Content
Kamarin uutiset Patrik Saarto
Avoin 1583
Venäjän-kaupan barometrin puhelinhaastattelut alkavat - "Realistisen tilannekuvan saaminen äärimmäisen tärkeää"

Venäjän-kaupan barometrin puhelinhaastattelut alkavat - "Realistisen tilannekuvan saaminen äärimmäisen tärkeää"

Tulokset julkistetaan 5. marraskuuta.

Venäjän-kaupan barometrin syksyn 2020 tutkimuksen puhelinhaastattelut alkavat torstaina 17. syyskuuta ja kestävät noin kuukauden. Tutkimuksen toteuttaa Taloustutkimus Oy.

Barometritutkimus selvittää Venäjän-kaupan lähitulevaisuuden näkymiä ja yritysten mielipiteitä tämän hetken haasteista. Kevään mittauksessa koronapandemia nousi nopeasti suurimpien ongelmien joukkoon Venäjän-kaupassa. Koronakriisin ja öljyn hintasodan heikentämä rupla nousi suurimmaksi ongelmaksi viennissä ja liiketoiminnassa Venäjällä.

Kevään barometrin aikaan koronan vaikutukset eivät vielä olleet täysin näkyvissä, joten täydensimme barometrin kuvaa vielä jäsenhaastatteluilla huhti-toukokuussa. Tuolloin yritykset arvioivat, että Venäjän-kaupan vuosi voisi olla pelastettavissa, mikäli koronatilanne rauhoittuisi ja rajoituksia purettaisiin.

Nyt syksyllä barometritutkimuksessa selvitetään, onko koronakriisi muuttanut yritysten Venäjä-strategiaa tai liiketoimintasuunnitelmia.

– Koronatilanne on edelleen hankala ja viestit erityisesti vientiteollisuuden näkymistä eivät ole kovin rohkaisevia, joten melkoisella jännityksellä odotan barometrikyselyn tuloksia. Realistisen tilannekuvan saaminen on meille kuitenkin äärimmäisen tärkeää, sanoo Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

”Realistisen tilannekuvan saaminen on meille äärimmäisen tärkeää.”

Tulokset julkistetaan 5. marraskuuta järjestettävässä Venäjän-kaupan barometrin julkistamistilaisuudessa, tutkimuksen toimeksiantajien nettisivuilla ja muissa julkaisuissa.

Taloustutkimus Oy toteuttaa Venäjän-kaupan barometritutkimuksen Business Team for Russia (BTR) -toimijoiden eli Suomalais-Venäläisen kauppakamarin, East Office of Finnish Industriesin, Elinkeinoelämän keskusliiton, Keskuskauppakamarin ja Suomen Yrittäjien toimeksiannosta kaksi kertaa vuodessa.

Venäjän-kaupan barometri toimeksiantajat

Tule kuulemaan barometrin tulokset 5. marraskuuta:

SVKK Club: Venäjän-kaupan barometrin syksyn 2020 tulosten julkaisu

Lue myös:

Lehdistötiedote: Koronakriisi syö ruplaa ja vientinäkymiä, selviää Venäjän-kaupan barometrista

Koronakevät hyydytti suomalaisyritysten Venäjän-kaupan – ”Vaikutukset tulivat nopeasti näkyviin”

Keskustelua aiheesta

Back top top