Skip to Content
Matkailu ja palvelut Patrik Saarto
Avoin 2419
Venäjän suurlähetystö: Venäjälle voi taas hakea kaikkia viisumeita

Venäjän suurlähetystö: Venäjälle voi taas hakea kaikkia viisumeita

Venäjä salli matkustamisen Suomesta lentoteitse Moskovaan ja Pietariin.

Suomalaiset voivat jälleen hakea kaikkia viisumityyppejä Venäjälle, Venäjän suurlähetystö tiedottaa sivuillaan. Viisumia voivat hakea Suomen kansalaiset ja oleskeluluvan haltijat.

Ainoana poikkeuksena ovat sähköiset viisumit, joiden myöntäminen on yhä keskeytetty Venäjän hallituksen erillisellä päätöksellä.

Venäjä päätti avata Suomen kansalaisille ja Suomessa oleskeluluvalla asuville pääsyn Venäjälle lentoteitse Moskovan ja Pietarin kautta hallituksen 25.1. julkaisemalla määräyksellä. Suomi lisättiin niiden maiden listaan, joiden kanssa Venäjä on palauttanut lentoliikenteen. Muut matkustusrajoitukset ovat edelleen voimassa.

Venäjälle saapuessaan on näytettävä venäjän- tai englanninkielinen todistus negatiivisesta koronatestistä, jonka näyte on annettu korkeintaan kolme vuorokautta aikaisemmin.

– Maahantulorajoitusten poistaminen oli ehdottoman hyvä uutinen ja se tuo helpotusta Venäjän markkinoilla toimivien yritysten arkeen. Hyvä on tietysti pitää mielessä, että tarpeetonta matkustamista tulee edelleen välttää ja matkustettaessa on noudatettava molempien maiden koronatestaukseen ja karanteeniin liittyviä ohjeita, sanoo Suomalais-Venäläisen kauppakamarin toimitusjohtaja Jaana Rekolainen.

Aiemmin aiheesta:

Venäjä avaa lentoliikenteen Suomen kansalaisille tammikuun lopussa – ”Ehdottoman hyvä uutinen”

Arvio: Rajoitteet Venäjän viisumin myöntämiselle suomalaisille poistuvat

Keskustelua aiheesta

Back top top